Styret i Meløy Høyre frykter at grunnrenteskatt vil sette flere fremtidige investeringer i Meløy på vent. Foto: arkiv

Pressemelding: Meløy Høyre er svært kritiske til regjeringens forslag om innføring av grunnrenteskatt

Meløy Høyre anser havbruksnæringen som en svært viktig næring i kommunen, og en viktig driver for verdiskaping, og som skaper store ringvirkninger og bidrag til samfunnet.


Meløy Høyre er svært kritiske til Regjeringen forslag om innføring av grunnrenteskatt på havbruksnæringen.

I tillegg til en foreslått økning i grunnlaget for beregning av formuesskatt, ser vi at næringen med dette får en voldsom økning i skatt. En frykter at forslaget vil sette flere viktige investeringer i Meløy på vent, og at de i verste fall ikke bli realisert. Havbruksnæringen er en viktig vekstfaktor langs kysten, og aktivitet fra havbruk er viktig for bosetting i dette området.

Meløy Høyre er også usikker på hvorvidt dette grepet faktisk vil gi en forbedret kommuneøkonomi i havbrukskommunene.

Meløy Høyre mener at forslaget ikke bør gå gjennom, og at skatteordninger som presenteres må innrettes på en slik måte at det ikke skader lokalsamfunn og arbeidsplasser, ei heller reduserer havbrukskommunenes handlingsfrihet.

Det er svært viktig at næringslivet har forutsigbare rammebetingelser å jobbe innenfor, og dette forslaget anses av Meløy Høyre som direkte næringsfiendtlig.  

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.