Lyn er radiomastenes største fiende. Illustrasjonsfoto: DSB

Problemer med nødnettet er rettet

Skrevet av Ingunn Annie Dahle
10.01.2020 12:55 - OPPDATERT 11.01.2020 11:02

Lyn og torden for et par dager siden laget trøbbel for DAB-radio og tv-sendinger. Også strømbrudd oppstod noen steder. Lynet slo ned på Mesøytoppen, og først torsdag ettermiddag var feilen rettet der. 

DSB - direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap - ved avdelingsdirektør Sigurd Heier bekrefter at det har vært problemer med Nødnett i deler av Meløy kommune i natt og i dag tidlig. Alle de tre berørte basestasjonene i kommunen er nå oppe igjen og fungerer normalt. Det som skjedde var at én basestasjon gikk ned i går kveld som følge av strømbrudd, og ytterligere to fikk i dag tidlig problemer med transmisjonslinjer. Det ble iverksatt retting og teknikere dro ut på basestasjonene så raskt det lot seg gjøre. Nødetatene ble rutinemessig varslet om utfallet. DSB beklager eventuelle konsekvenser utfallet hadde for nød- og beredskapsbrukere i området.  

Nødnett er et digitalt radiosamband for nød- beredskapsaktører som gir avlyttingssikkert og robust kommunikasjon der folk og ferdes (kilde: nodnett.no).

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.