ENGASJERT: Runar Dragland, Magnus Andersen og Linnea Nilsen.

Produserte egen strøm

Skrevet av Hanne Hammernes, Foto: Julie A. Steindal
25.04.2018 10:28 - OPPDATERT 25.04.2018 10:30

Skoleklassen fikk besøk av Rune Strømsvik fra Newton Meløy.

-Det var veldig lærerikt og alle elevene var engasjerte og løste oppgavene de fikk, sier en av elevene som deltok, Julie Alida Steindal. Hun fotograferte under skoledagen og har sendt oss bildene.

På Newton Meløy sine nettsider får vi opplyst at elevene får lære om grunnleggende begreper i elektrisitetslæren og får utforske og løse oppgaver knyttet til produksjon av elektrisk energi.
Gjennom målinger og eksperimenter skal elevene lære hvordan elektrisitet og magnetisme vekselvirker med hverandre, og hvordan dette kan utnyttes for å lage elektromagneter og hvordan vi kan produsere elektrisk energi gjennom induksjon.

LÆRER: Rune Strømsvik er lærer ved  Newton Meløy

-Vi fikk god hjelp hvis vi sto fast i noen av oppgavene og lærer Rune Strømsvik var engasjerende og hjalp til der vi trenge hjelp, sier Julie.

Vi fikk lære hvordan man produserer strøm og lys, og fikk selv prøve hvordan det fungerer.

Besøket fra Newton Meløy varte i to og en halv time, og alle elevene ble delt inn i grupper på to og to, der vi skulle løse oppgaver fra et hefte vi fikk utdelt, sier Julie Alida.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.