Innfører nye retningslinjer: Bent Høie under fredagens pressekonferanse. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Innfører skjenkestopp ved midnatt

Skrevet av Hilde Kvammen
07.08.2020 15:20 - OPPDATERT 08.08.2020 17:56

Fra i morgen blir det forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele Norge, sier Helse-og omsorgsminister Bent Høie under fredagens pressekonferanse.

- Jeg tror de fleste har forstått det nå. Ferien er over. Vi må brette opp ermene fordi vi har en jobb å gjøre, sier Høie. 

- Økningen er urovekkende 


De nye reglene kommer som en følge av økt smitte i landet de siste ukene. Det gjør at regjeringens opprinnelige, planlagte åpning av samfunnet nå bremses.  

- Utbruddet de siste ukene viser hvor sårbare vi er. Det viser hvor lett den farlige smitten sprer seg i samfunnet vårt. Det er fortsatt lite smitte i Norge, men økningen vi ser er urovekkende, mener Høie. 

- Fra i morgen blir det forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele landet. Vi skal gjøre en ny vurdering i første uken av september, sier Høie.

Dette er regjeringens innstramminger: 
- Beholder grensen på 200 personer på arrangementer. 
-Åpner ikke for arrangementer for 500 fra 1. september. 
- Åpner ikke for kamper og arrangementer i breddeidretten for voksne fra 1. september.
- Åpner ikke for kravet om mer enn en meter avstand i kinosaler og konferansesaler.

Regjeringen anbefaler heller ikke nordmenn å reise til hverken grønne eller røde land fremover. Regjeringen anbefaler bruk av munnbind under hjemreise for personer som kommer fra røde land. 

- Unngå unødvendige reiser. Vi kommer ikke til å åpne opp for reiser utenfor EU og EØS, sier Høie. Helseminsteren sier det kan komme anbefaling om bruk av munnbind på offentlig transport. Klare råd vil komme 14. august.   

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.