Roald Frøskeland tok med datteren Petra på friidrettsevne på Åmnes. Toåringen var den yngste deltakeren. Ingunn Dahle

Roald –⁠ tilbake der det startet

Medaljesanker Roald Frøskeland tok i helga med datteren Petra (2) til friidrettsstevne på Åmnes. - Det var her det begynte for meg også!


- Vi hadde fast plass til campingvogna på Hestøya, derfor var jeg mye i Søndre da jeg var liten. 
Sier Roald og forteller at han var ni år første gang han deltok på stevne på Åmnes. Tar man et raskt google-søk på Roald kan man lese at han i sin tid som aktiv sanket både NM-gull og andre edle metaller. Og at han representerte Åmøy og Grønøy IL som utøver. 

Torunn Setvik er mangeårig primus motor for friidretten i Søndre. I helga var hun travelt opptatt med å sluse 38 deltakere gjennom øvelsene.

Artig med flere
- Det hadde vært artig om friidrett fikk et oppsving. Etter hvert kan jeg tenke meg til å være med på bygge idretten opp lokalt. 
Da Roald var 15 spesialiserte han seg mot friidrett og la fotballskoene på hylla. 
- På mange måter skulle man tro at det var lettere å drive med individuell idrett i distriktene. Det stiller kun krav til utøveren selv og er mindre komplisert. 
Nå driver Roald med andre typer idrett, blant annet ultra-løp. 
- Jeg la opp som aktiv da jeg var 21. Da hadde jeg lyst til å gjøre noe annet enn å springe rundt i ring på en bane. 
Nå løper Roald mest for moro skyld og en hel del etter datteren Petra (2), som slett ikke er interessert i å sitte stille og vente på at pappa skal la seg intervjue. 
- Jeg har meldt henne på tre øvelser. I tillegg har jeg med bonusdatter Natalie og bonussønn Birger som konkurrer her i dag. 

Sverre Emil Korsnes-Heen (t.v) og Birger Eidissen koste seg stort på stevne på Åmnes.

Viktig å vinne?
Birger Eidissen og Sverre Emil Korsnes-Heen trosset regn og dårlig vær og deltok på 60-meter, kule, lengde og høyde. 
- Jeg tror jeg blir bedre i idrett hvis jeg prøver forskjellige ting, sa Sverre til Kulingen. 
Han var opptatt av å delta, og ikke fullt så opptatt av å vinne ettersom friidrett var en ganske ny erfaring. 
- Jeg vil gjerne vinne, repliserte Birger før han gjorde seg klar til å hoppe høyde over èn meter. 
- Lynraske gutter, mente Torunn Setvik som lørdagen hadde det overordnende ansvaret for 38 deltakere fra fire klubber. Representert var utøvere fra SMIL Engavågen, Halsakameratene, Glomfjord IL og Bodø friidrettsklubb. 
- Artig å tenke på at de første utøverne som jeg hadde på stevne nå er over 60 år. Da har man kanskje holdt på en stund?

Sigurd Juven (14) fra Bodø friidrettsklubb satser på mangekamp.

Sigurd kom fra Bodø
Fra Bodø friidrettsklubb kom blant annet Sigurd Juven (14) som eneste mannlige deltaker. Han har trent aktivt de siste sju årene og noterte seg blant annet for et solid resultat på 1,45 i høyde.  
- Det krever en del trening, jeg legger inn inntil seks økter i uka, fortalte Sigurd til Kulingen mellom slagene. 
- Jeg satser på mangekamp, derfor er allsidighet viktig!
For menn består mangekamp utendørs av 100-meter, lengdehopp, kulestøt, høydehopp, 60-meter hekk, 110-meter hekk, diskoskast, stavsprang, 400-meter og 1000-meter. 

Full innsats da rekruttene deltok på 60-meter.

Høyt hoppet denne karen fra Halsakameratene. Vel blåst og gjevt tilskudd til medaljesamlingen for disse jentene fra Halsa, Engavågen og Glomfjord.  Det var til tider folksomt i grendehuset på Åmnes. Petra (2) i midten er klar for livets første 60-meter.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.