Hurtigbåten fra Støtt settes inn igjen på fredagskveldene. Foto: Bente Haldorsen.

Samkjørt i Meløy

Skrevet av Bente Haldorsen, pressemelding
24.07.2018 21:55 - OPPDATERT 25.07.2018 14:09

Fra 20. august blir kollektivtilbudet forbedret og enda mer samkjørt i Meløybassenget.

Meløy kommune har kommet med innspill på kollektivtransporten i Meløybassenget. Nå settes også hurtigbåten fra Støtt inn igjen på fredagskveld

Fylkesråd for Samferdsel Svein Eggesvik sier at det med de endringene som ble gjort i vinter, samt nå i august blir kollektivtilbudet mer samkjørt enn før. Foto: Bente Haldorsen.

- Vi har fått gode innspill fra Meløy kommune på hvordan kollektivtransporten i Meløybassenget skal være fremover. Med 283 millioner i mindre inntekter i årene som kommer gjelder det å komme frem til gode løsninger sammen med kommunen, innenfor de rammene vi har. Det har vi gjort, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).

 - Endring av rutetilbud er krevende for våre våre innbyggere, men vi er fornøyd med at Nordland fylkeskommune tar hensyn til våre innspill.

Vi er spesielt glad for at det settes inn et utvidet tilbud fredagskveld med hurtigbåt i Meløybassenget. Det vil styrke den store satsingen som nå skjer innen reiselivet i kommunen, sier ordfører i Meløy kommune Sigurd Stormo (Ap)

- Endring av rutetilbud er krevende for våre våre innbyggere, men vi er fornøyd med at Nordland fylkeskommune tar hensyn til våre innspill, sier ordfører Sigurd Stormo. Foto: Bente Haldorsen.

Reiseliv
På fredagskveld blir det fra 20. august igjen hurtigbåt mellom Ørnes, Støtt, Bolga, Teksmona, Meløya og Grønøy i korrespondanse med buss fra Bodø.

- Dette gjør at kundene til reiselivsbedriftene komme seg til fastlandet fredag. Noe som reiselivet har etterspurt, forteller Eggesvik.

Daglig leder ved Støtt Brygge, Eva Andersen, er fornøyd med ruteendringen.

- Jeg er meget tilfreds med at fylkeskommunen gjeninnfører kveldsruten på fredager med avgang fra Støtt kl. 22.35 til Ørnes. Dette bidrar til at gjester som kommer fra Ørnes fredag ettermiddag kl. 15.40 har muligheten for retur tilbake samme kveld. Denne reisemuligheten er viktig for vårt marked fra Meløy og omegn, som en viktig bærebjelke for Støtt Brygge, sier Andersen.

Meløy ungdomsråd ønsket også denne turen på plass igjen. Kommunens ungdommer får da mulighet til å delta på aktiviteter i kommunesenteret Ørnes.


Ferje på Støtt legges som planlagt ned, men kystgodsruta vil ta seg av bil – og næringstransport til og fra Støtt. I tillegg til at fredagsturen, som er utvidet, er på plass igjen.


Forslaget fra fylkeskommunen var opprinnelig kutt i busstilbudet lørdager mellom Glomfjord og Bodø, men dette blir det ikke noe av.

- Med de endringene vi gjorde i vinter, samt nå i august er vårt kollektivtilbud mer samkjørt enn før. Buss, hurtigbåt og ferje utfyller hverandre bedre. Også forbindelsen Meløy- Bodø - Meløy er forbedret , forteller samferdselsråden.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.