Foto: Arild Kjerpeseth

Samles til jubileum

På søndag går Kystmesse av stabelen på Meløya – for tiende år på rad! Prest Leif Larsen var med på oppstarten og gleder seg til å komme tilbake til jubileum.


- Det er utrolig fint å bli invitert tilbake. Jeg gleder meg til å delta og tror det kommer til å bli et veldig fint arrangement, utdyper han over telefonen. 
Programmet er klart, prekenen er skrevet og musikken er koordinert sammen med organist Magne Hanssen.

Spesiell plass i hjertet
- Opprinnelsen til Kystmessa var «havet gir og havet tar», vi hadde fokus på å hedre de som hadde mistet livet på havet. Den tematikken ligger i bunnen også i år, forklarer Leif. Det var Leif som i 2013 tok initiativ til Kystmesse da han selv alltid har vært veldig glad i kysten og da spesielt Helgelandskysten.
- Jeg bodde på Halsa på den tiden og hadde båt. Det var noe eget med sjøen og kysten, altså. Den har en spesiell plass i hjertet mitt. Så var det også en del begravelser for mennesker som hadde mistet livet på havet og da ble det et viktig poeng å hedre de.

Skribenten bak denne artikkelen, Malin B. Ulsnæs, er fra 1. august i år journalist i Kulingen. Hun kommer fra stilling som innholdsprodusent i Ny Næring, som er profileringsblad for næringslivet. Redaksjonen i Kulingen er frittstående og uavhengig, og har ikke bindinger til innholdsproduksjonen i Ny Næring.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.