Årets Arctic Gaming Experience blir et arrangement med fokus på ungdom fra Nordland. Foto: Arkiv

Satser på lokale spillere

Proffspillere byttes ut med lokal ungdom når Arctic Gaming Experience arrangerer ungdomsturnering siste helga i november.


Planen for turneringen var å ha et nytt hovedarrangement i sommer, men det ble utsatt til fordel for lokale gamere. Grunnlegger av Arctic Gaming Experience Eirik Holdal mener at å utsette hovedturneringen var det mest hensiktsmessige å gjøre både for Meløy kommune og for ungdomsmiljøet:
- Rett og slett sånn at ungdommen blir en mer involvert part, og får en større forståelse av hva det vil si å være god i spillet Trackmania før verdens beste spillere kommer tilbake, forteller han Kulingen.

Unge i sentrum
Siste lørdag i november kan alle i ungdomsskolealder dra til Kulturfabrikken og prøve å sette så rask tid som mulig i Trackmania. De med best tid går videre til neste dag, hvor det blir et show lignende fjorårets finale. Da er andre barn og voksne velkommen til å se på:
- Men det er bare ungdom som får lov til å føle seg som en superstjerne under dette prosjektet, understreker turneringssjefen.
Han mener voksne må bli bedre til å snakke med ungdom, og til å oppfordre dem til å tenke stort.

Sport for femåring og for bestemor
Skal man tro hjernen bak turneringen er e-sport populært i Meløy, også utenom turneringene. Han nevner at ved forrige turnering jobbet både ungdom og besteforeldre frivillig.
- Det er ikke et spill der du selv må kunne så mye om hva som skjer. Det er akkurat som når du ser på 100 meter sprint nærmest. Det er rett og slett hvem tar de beste linjene fra start til mål, så alt fra en femåring til bestemor skjønner hvem som egentlig er raskest.

Turneringsgrunnlegger Eirik Holdal vil at unge skal få ta større del i Arctic Gaming Experience. Foto: Hege Kristin Hagen

Satser stort og lokalt
For at Trackmania-turneringen skal være interessant for ungdom i Nordland har det vært viktig for grunnleggeren å ha god dialog med nettopp ungdommen:
- Da sa de at de ville ha et eget prosjekt for at proffprosjektet skal bli enda bedre, forteller han.
Nå håper han det kommer spillere fra hele Nordland til turneringen i Kulturfabrikken, og selv om hovedturneringen er utsatt lover han at verdens beste spillere kommer tilbake i 2024.
- På grunn av at arrangementet gikk så bra er merkevaren ganske sterk, så det er ingen problem å utsette turneringen.   

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.