Lensmann Jim Kristiansen.

Savnet kvinne funnet død i Meløy

Ranveig Annie Myrås som var meldt savnet fra Ørnes omsorgssenter i Meløy ble funnet omkommet i dag.

Meløy-lensmann Jim Kristiansen bekrefter at det er Ranveig Annie Myrås, 74 år, som nå er funnet død.

- Nærmeste pårørende er informert. Familien er lettet over at hun nå er funnet og at de til slutt har fått et svar, sier Kristiansen.   

Funnet i terrenget 

Kvinnen i 70-åra, som har hatt en demensdiagnose, ble i dag rett før klokken 14.00 funnet omkommet av en tilfeldig turgåer. Hun ble funnet i fjellterrenget som leder opp mot Djupvikfjellet i Ørnes. 

Hun har vært savnet fra Ørnes omsorgssenter siden onsdag 4. november. 

- Personen er nå hentet ut av området og ble fraktet fra stedet i Sea King, forteller Kristiansen til Kulingen. 

Lensmann Jim Kristiansen sier at leteaksjonen etter den savnede har vært utfordrende. Foto: arkiv.

Massiv leteaksjon 

Store letemannskaper både fra politiet, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, politihunder, Norske redningshunder og frivillige har lett etter kvinnen siden hun forsvant. Det har også blitt brukt helikopter. Men politiet har hatt få spor å gå etter.

[annonse]
I tillegg har vanskelige værforhold, spesielt i uka like etter forsvinningen, gjort leteaksjonen svært krevende. I dagene etter forsvinningen var det så mye vind at helikopteret ikke kunne lette.

Lørdag ble det søkt med båt i et stort område i Meløybassenget. Det ble også gjennomført strandsøk i regi av Røde Kors og frivillige langs land. Søkene gav ingen resultat.

Takknemlige for innsatsen

Mandag forrige uke gikk leteaksjonen over i en ny fase der de søkte etter en antatt omkommet person. Årsaken var at det hadde gått så lang tid siden forsvinningen at det var lite sannsynlig å finne henne i live.  

Samme dag rettet Kristiansen, på vegne av de pårørende, en takk til alle som har deltatt i leteaksjonen etter Ranveig.

- Familien vil takke alle de som har vært med å bistå i letingen. Det er gjort en formidabel innsats. Både frivillige og letemannskap har gjort en strålende jobb over tid, under svært krevende værforhold. Familien ønsker å si at de er svært takknemlige for det arbeidet som er gjort.