God framgang for Senterpartiet og Miljøpartiet de Grønne gjør at to av distriktets yngste politikere kommer inn i fylkestinget.

Sirianna og Anette til fylket

Skrevet av Rune Meosli
10.09.2019 10:15 - OPPDATERT 11.09.2019 19:01

God framgang for Senterpartiet og Miljøpartiet de Grønne gjør at to av distriktets yngste politikere kommer inn i fylkestinget.

Sirianna Stormo Pettersen (19) fra Ørnes klarte ikke å kjempe seg til en plass i kommunestyret i Meløy, men kommer inn i fylkestinget som MDG’s andrekandidat. Også Anette Amalie Åbodsvik Bang (18) fra Ågskardet, kom inn på fast plass som Senterpartiets 10. kandidat.

Én i posisjon

Det blir dermed en ung og lovende duo, som skal representere vår region i fylkespolitikken de fire neste årene. Det er heller ikke usannsynlig at minst én av dem kommer i posisjon, etter Senterpartiets sterke framgang på fylkestingsvalget i Nordland, hvor de økte fra 5 til 12 representanter. Med et Senterparti som er like stort som Ap, er det disse som står i sentrum for forhandlingene når nytt fylkesting skal dannes.

Svekket Ap og FrP

Før valget var det også mange som så muligheten for å få inn både Marianne Johansen (Ap) og Grete Andersen (FrP) i fylket, men denne muligheten forsvant med partienes tilbakegang. Ap må klare seg med 5 færre representanter og FrP mistet 1 av sine 5.

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.