- Meløy Venstre vil kjempe mot dette lokalt, og heller satse på framtidsvennlig næringsliv enn på å rasere naturen! Foto: Arkiv

- Sjokkerende av Fylkesmannen!

Skrevet av Debattinnlegg av Cecilie Hegge/Meløy Venstre
22.02.2019 08:44 - OPPDATERT 22.02.2019 18:06

- Aktiv dødshjelp for Svartisen

Det er sjokkerende at Fylkesmannen nå har snudd i en så grundig utredet sak som is-uttak fra Svartisen. Man kan gjerne si Fylkesmannen har godkjent aktiv dødshjelp for Svartisen.

At saken nå skal behandles på kommunalt plan er ikke positivt. Meløy kommune har tidligere trosset fylkesmannens anbefalinger og gitt dispensasjon til uttak av isbiter fra Svartisen. At Fylkesmannen til sist satte en stopper for hele saken viser jo at vi kan ikke tillate oss å støtte at en så lite bærekraftig næring skal få starte opp igjen. I en verden med tap av biologisk mangfold og klimaendringer som går rasende fort.

Det blir et paradoks å bygge verdens mest miljøvennlige hotell samtidig som det skal bidra til å ødelegge severdigheten hotellet skal bygges for!

 Meløy Venstre vil kjempe mot dette lokalt, og heller satse på framtidsvennlig næringsliv enn på å rasere naturen!

 

 

Cecilie Hegge/

Meløy venstre

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.