Tor Arne Swensen er butikkeier på Bolga. Foto: Hilde Kvammen.
LESERINNLEGG:

Snakk med oss som kjenner forholdene og hvor skoen trykker

Jeg håper de som skal fatte avgjørelser i saken om planbasert oppdrett i Meløy kommune, kan ta seg en tur til Bolga, for å snakke med oss som kjenner forholdene og hvor skoen trykker.


Opprinnelig publisert som innlegg på Facebook.

Vi kjenner Bolgværet godt og hvordan forholdene er rundt Verholmen.

Vi vet at Verholmen ligger i en del av Bolgværet som benyttes lite.

Vi vet at bebyggelsen på Bolga ligger langt unna.

Vi vet at Flatværet/Varkgården naturreservat ligger i samme skjærgårdsområde og i stor grad ivaretar mye av det naturvern som kreves.

Vi her ute skjønner også at naturinngrepet på Verholmen blir stort, men dette er på kun en av mange hundre øyer som finnes i Bolgværet. Ulempene ved naturinngrepet oppveies av de positive effektene oppdrettsanlegget vil gi i form av arbeidsplasser.

For meg er dette en av de viktigste sakene i årene som kommer. Jeg driver landhandel på Bolga. Det har min familie gjort i snart 120 år. Jeg er sjettemann i rekken, men jeg blir fort den siste. Vi trenger desperat flere fastboende og da er arbeidsplasser svært viktig. Jeg som kjøpmann lever/driver allerede på marginene, og blir vi færre innbyggere vil det fort bety kroken på døra. Dette er rett og slett en sak som handler om liv og død for Bolga som samfunn.

Jeg snakker med de fleste på Bolga i løpet av en dag. Så vidt meg bekjent har ingen ytret seg kritisk til eller vært bekymret for utbyggingen på Verholmen. 100 prosent sikker skal jeg ikke være, men jeg har kun hørt positive og forhåpningsfulle synspunkter om saken.

Jeg håper derfor at de som skal fatte avgjørelser i denne saken lar vår lokale stemme veie tungt. Jeg håper også at eventuelle motstandere (og det er lov å være det) i det minste tar seg en tur utover og tar en prat med oss. Alle er som alltid hjertelig velkomne til Bolga. Både de vi er enig og uenig med.

Å sitte langt unna å flagge et synspunkt høyt blir fort bare en jakt på prestisje.

PS. Jeg håper at en evt. debatt om saken, forholder seg til alminnelig folkeskikk. Dette gjelder både for de som er enig eller uenig i det synspunkt jeg bringer til torgs.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.