-Mener ordfører at barna som sliter får den hjelpen de har behov for? spør Grethe Anita Andersen i FrP. Illustrasjonfoto av Meløy Ungdomsråd.Foto: arkiv

Spørsmål til kommunestyremøte denne uka: Hvordan er det å være barn/ungdom i Meløy?

Helsefremmende arbeid i skolene skal bidra til god helse, trivsel, læring og gode holdninger for elever og ansatte.I planen kan vi blant annet lese følgende: Punkt 2. Skolen arbeider systematisk for å fremme psykisk helse og godt psykososialt miljø. Avtalen kommunen har med fylkeskommunen har gyldighet frem til 21 og skal revideres i KST møtet den 27 okt 22.

Hvert tredje år gjennomføres en spørreundersøkelse blant barn og ungdom i Norge. Ungdata undersøkelsen skal gi et innblikk i hvordan norsk ungdom har det. Undersøkelsen ble gjennomført i februar i år. 166 elever i aldersgruppen 13–16 år, fra 8. til 10. trinn deltok, og kommunestyret fikk ta del av disse skremmende tallene: Sju prosent av guttene og seks prosent av jentene som går på ungdomsskolen har forsøkt å ta sitt eget liv. 

Alvorlige tall 
21 prosent av guttene og 42 prosent av jentene har tenkt på å ta sitt eget liv og at 1 av 3 ikke vet at det finnes en helsetjeneste for ungdom i Meløy. Da kommunestyret fikk disse tallene på bordet, sa man at man ønsket en grundig gjennomgang av funnene for å kunne sette inn nødvendige tiltak for oppfølging. I juni sa leder av MUR, Vinjar Meosli: «Alt har en sammenheng – mistrivsel, vold og at man ikke ønsker å bo her. Jeg håper politikerne får fingeren ut av ræva og får gjort noe med det snart»

Spørsmål til Ordfører: 

1.Er gjennomgangen av funnene ferdig, og hvilke tiltak er/blir satt i verk?

2. Hvor lang ansettelse har vår kommunepsykolog?

3. Hvor mange helsesykepleiere har skolene i Meløy tilgjengelig?

4. Hvor ofte er kontoret til helse sykepleier bemannet?

5. Mener Ordfører at barna som sliter får den hjelpen de har behov for?

6.Hvordan arbeider skolene i vår kommune for å fremme psykisk helse og godt psykososialt miljø, ref pkt 2 i planen for helsefremmende skole.
NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.