Stadig større fokus på miljøet. Daglig leder Tore Mosand (t.v) ved Nordland Betong og direktør Odd-Emil Ingebrigtsen i BRUS ser for seg store positive endringer for betongproduksjon de nærmeste årene. Foto: Lars Antonsen

Står fjellstøtt på Betongen

Skrevet av Bente Haldorsen
31.07.2018 10:33 - OPPDATERT 31.07.2018 17:16

Nordland Betong har investert 40 millioner i Bodø, Fauske og Meløy for å møte framtiden. Håpet er å kunne levere en mer miljøvennlig betong fra Nordlands største betongleverandør.

Nå ønsker de å lansere SmartBetong fra Salten.

Det er direktør Odd-Emil Ingebrigtsen i BRUS (Bodøregionens utviklingsselskap) som lanserer «smart» etter å ha hørt daglig leder Tore Mosand i Nordland Betong fortelle om framtiden. På Fauske er det etablert et helt nytt betonganlegg. Avdelingen i Indre Salten produserer og leverer like mye betong som Bodø gjorde for to år siden. Leveransene øker over hele linja.

Regional satsing

-Vi er stolte over anlegget og arbeidsplassene våre. Et helt nytt anlegg her på Fauske viser at bedriften satser og at man ønsker å gjøre noe utenfor Bodø også, sier produksjonsleder Tor Magne Johansen

-Det vil uten tvil bli et stort behov for betong i forbindelse med byggingen av Ny by - ny flyplass. Og det er mye bygging på gang i hele regionen, sier Ingebrigtsen.

Hans drøm er å kunne levere merkevaren SmartBetong fra Bodø, Fauske og Meløy. I følge daglig leder Tore Mosand er Nordland Betong på god vei.

-De nye anleggene vi har investert i er klargjort for miljøvennlig produksjon. Kortreiste grusmasser ligger i Fonndalen i Meløy og man kan framstille sementtyper med lavere co2-avtrykk.

-Nordland Betong ønsker å bidra til reduserte utslipp generelt. I tillegg til å ha fokus på miljøet. Vi har brukt mye ressurser på å få godkjent sertifiseringen ISO14001 som nå er i boks, sier Mosand.

 Nordland Betong har 25 ansatte og omsetter årlig for 190 millioner kroner (2017).

 

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.