Facebook-gruppen MOT corona Meløy har blitt svært populær i Meløy de siste dagene.

Startet Facebookgruppe mot Korona- Det har tatt helt av!

Skrevet av Hilde Kvammen
25.03.2020 15:05 - OPPDATERT 25.03.2020 19:07

Facebookgruppen MOT corona Meløy har på få dager fått over 1500 medlemmer på nett.

MOT corona Meløy ble startet av Arnstein Steinbakk Jensen fra Glomfjord i slutten av forrige uke. Siden er etablert for å være et fora for å holde motet oppe gjennom koronakrisen og styrke hverandre.   
- Jeg er overveldet over responsen vi har fått.  Det har tatt helt av. Vi var oppe i 1000 medlemmer før det hadde gått et døgn, sier Arnstein.

- Vi var oppe i 1000 medlemmer før det hadde gått et døgn, forteller Arnstein Steinbakk Jensen. Foto: privat.

Skal styrke hverandre 


I dag, onsdag, har siden passert godt over 1500 medlemmer på Facebook! 
- Jeg tror det er ekstra viktig å stå sammen og støtte hverandre nå. Dette er et godt eksempel på at det er mulig å skape noe i fellesskap, selv i en tid hvor vi skal begrense fysisk kontakt, sier Arnstein.   
«Gruppen er etablert for å være et fora for Meløy der man kan melde inn behov for hjelp og få hjelp, være et fora for å foreslå tiltak for å motivere, glede, eller for å ta vare på hverandre mens dette står på, være et fora for store og små forslag, være et fora for store og små forslag til hvordan vi skal feire oss selv etter pandemien eller i forholdt til hva vi ønsker å endre i et endret Meløy», står det i gruppebeskrivelsen på Facebook.

Mange deler 

Etter at gruppen ble opprettet forrige uke, har nye medlemmer strømmet til, og mange har benyttet anledningen til å komme med positive forslag, dele personlige betraktninger rundt koronasituasjonen, postet bilder fra sitt eget hjemmekontor og egen hverdag i karantene.  
- Folk har gitt honnør til lærere og sykepleiere, lagt ut tips til trening hjemme i stua og hilsninger og oppfordringer på Facebook-siden. Mange av tekstene har også mye humor. Den røde tråden har vært å holde motet oppe. Navnet MOT Corona har ikke vært tilfeldig, sier han. 

Skal ha møte med ordføreren 

Arnstein har også etablert en Spleis: «MOT Corona-glede Meløy.» 
- Pengene skal gå til ett eller flere kulturarrangementer etter at pandemien er over. Denne uken vil jeg ha et møte med ordføreren hvor vi skal se på om det er mulig å få til et slikt prosjekt i samarbeid med kulturlivet i Meløy. Så får vi se hva vi ender opp med til slutt.  

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.