– Vi vil alltid sette helse fremst, og gjennom ulike tiltak sikre at vi klarer å holde potensiell smittespredning på lavest mulig nivå, sier Sigurd Stormo. Foto: arkiv.

Status koronasituasjon i Meløy

Skrevet av Hilde Kvammen
18.03.2020 10:00 - OPPDATERT 18.03.2020 18:02

Meløy kommune la i går mandag 17. mars ut en statusoppdatering for koronasituasjonen i Meløy på sine hjemmesider.

Meløy kommune har satt krisestab for å følge utviklingen av situasjonen rundt koronaviruset. Den blir ledet av kommunedirektøren, og består av ordfører, kommunalsjefer, kommunikasjonsrådgiver og relevante rådgivere. 

Krisestaben vil ha daglige møter i tiden framover. Statusoppdateringer med siste tall for Meløy vil bli lagt ut som nyhetssak på våre hjemmesider hver tirsdag og fredag.   
 – Så langt har vi ingen innbyggere med påvist smitte, sier ordfører Sigurd Stormo. Nå jobber vi intenst med å forberede oss på det som kan komme i tiden framover. 

Etablerer koronatelefon 
Meløy kommune har iverksatt følgende tiltak: 
- Legetjenesten i Meløy har satt økt beredskap i forbindelse med koronaviruset og etablert eget personell for smittetesting.  
- Meløy kommune har satt krisestab og har daglige møter fra kl. 08.00-10.00. 
- Det er opprettet en egen koronatelefon for deg som har spørsmål om koronaviruset med telefonnummer 909 89 940. Denne er betjent alle hverdager fra kl. 10.00-14.00. 
- Rådhuset er stengt for publikum og all møtevirksomhet er innstilt med virkning fra 16. mars. Servicetorget tar imot telefonhenvendelser som vanlig. 
- Ansatte i Meløy kommune har hjemmekontor så langt det lar seg gjøre.  

Hjemmeundervisning og barnepass
Alle arrangement og aktiviteter i regi av Meløy kommune er avlyst.  
Alle skoler og barnehager er stengt med virkning fra 13. mars. Elevene får hjemmeundervisning via digitale kanaler.  
Meløy kommune har opprettet barnepass for barnehagebarn og barn på 1-4. trinn der foresatte har samfunnskritiske funksjoner. 
Meløy fritidsbad er stengt. 
Meløy bibliotek er stengt. Publikum kan levere bøker og andre medier i luka ved siden av inngangsdøra. Fritidsutstyr kan de først levere tilbake når biblioteket åpner igjen. Dette uten at ekstra kostnader påløper.  
Publikumsmottaket ved NAV Meløy er stengt med virkning fra 13. mars.

Skal etablere bemanningskontor  
Det er innført adgangskontroll og besøkstans ved helseinstitusjonene i Meløy. Unntak kan bli gjort i kritiske situasjoner.  
Det er opprettet en egen informasjonsside for koronaviruset på Meløy kommune sine hjemmesider 
Meløy kommune anmoder folk utenfor Nord-Norge om ikke å komme reisende til Meløy og Salten. Innbyggere og studenter som vender hjem fra opphold i Sør-Norge anmodes om å gå rett i hjemmekarantene med varighet på 14. dager.  
Meløy kommune ber innbyggerne om hjelp til å frigi kapasitet ved legekontorene, og kun bestille legetime dersom det er strengt nødvendig.  
Meløy kommune jobber med å etablere et bemanningskontor som skal sikre kontinuitet i tjenestene som kommunen leverer.  

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.