NAV sine lokaler i Meløy kommune er for tiden stengte. Når de åpner er enda uklart. Foto: Synne Ulsnes

Stenger NAV av sikkerhetsmessige årsaker: –⁠ Håper å åpne så snart som mulig

NAV Meløy meldte denne uka at publiksmottaket er stengt. Dette er av sikkerhetsmessige hensyn forteller leder Vivian Storøy til avisa Kulingen.


NAV har en minimumsstandard med krav til fysisk utforming og sikring av lokaler.

– Etter en gjennomgang ble det konkludert med at lokalene ikke møter disse kravene. Sammen med hovedverneombud og tillitsvalgte har vi valgt å stenge publikumsmottaket til vi har fått iverksatt tiltak, sier Storøy.

Førevar
I september 2021 døde en kvinnelig ansatt ved et NAV-kontor i Bergen, etter at en person gikk amok med kniv og knivstakk henne og en annen ansatt. I mars i år dro en person frem kniv i NAV Bodø sine lokaler.

Det er slike hendelser NAV ønsker å unngå, og har derfor skjerpet fokuset på sikkerheten til de ansatte.

Det skal være et skille mellom åpne områder og lukkede områder i NAV sine lokaler. Dette skal forebygge og sikre de ansatte fra uønskede hendelser.

Når NAV Meløy åpner lokalene for publikum igjen er Storøy noe usikker på.

– Vi håper å få på plass en midlertidig løsning så snart som mulig, samtidig som vi vil jobbe med en permanent løsning. Vi ønsker å være føre var og ivareta sikkerheten til våre ansatte, sier lederen.

NAV Meløy har kontorer i Ørnes sentrum.

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.