- Holder meg fast alt jeg kan, mens mannen vasker den verkende ryggen min og gjør et tappert forsøk på noe som skal minne om en hårvask. Jeg føler meg så gammel!! Fifty Shades of Krøpling!

Stjernesludd & hekseskudd

Skrevet av Ingunn Annie Dahle
22.06.2018 14:00 - OPPDATERT 22.06.2018 16:00

Det er tidlig morgen, og alle skal avsted. Meg inkludert, men jeg er på ingen måte klar. For jeg henger over vasken på badet, mens beina gradvis svikter under meg.

Febrilsk prøver jeg å vri meg over i et noenlunde kontrollert fall, mens jeg roper ut noen saftige nordnorske gloser.

«Mamma, du skal bare rope hva du vil, vi bare later som ingenting vi!», kommer det muntert fra stua. Javel? Så betryggende at ikke første reaksjonen deres var å komme løpende for å se til mammaen sin.. Minsta står med ett i døra og ser undrende på meg. «Mamma, hva gjør du?» Godt spørsmål vesla, godt spørsmål. Enda godt noen bryr seg!

Jeg kravler meg opp i en noenlunde stående stilling, og får sendt de to største avgårde på skolen. Ryggen kjennes stiv og skjev ut, med en smerte som skyter nedover korsryggen og ned i venstre fot. Dette kan umulig være bra. Jeg forbanner meg selv og min egen tåpskap. For jeg er ikke en som ber om hjelp, eller roper på hjelp for den saks skyld. Jeg er hun som sta og påståelig står der og trumfer gjennom at; «Neida, bare dra på jobb du. Det går bra! Dette ordner jeg, det går så fint atte!» MEN DET GÅR JO ALDELES IKKE BRA!

På mirakuløst vis får jeg vesla i barnehagen, før jeg kravler hjem og ordner time til legen. Først da kan jeg ringe mannen min og gråtende kapitulere på telefonen.

Legen konstaterer «du-begynner-å-bli-gammel-diagnose-nr1-hekseskudd!», og sender meg hjem med noe skikkelig stjernestøv. Nå skal mor få se stjerner og planeter ja!

Vel hjemme er jeg sliten, dopa og svett etter et ydmykende legebesøk. Mens mannen gjør seg klar for en dusj, kommer jeg på at jeg skulle egentlig dusjet idag jeg også.. Jeg aner jo ikke hvor lenge jeg blir liggende invalid med dette hekseskuddet, og jeg kommer ikke til å klare å dusje på egen hånd uansett. Best å benytte sjansen! «Kan du dusje meg?» Spør jeg med min mykeste røst.

Så henger jeg der da, med hendene klamrende over kanten på dusjdøra. Holder meg fast alt jeg kan, mens mannen vasker den verkende ryggen min og gjør et tappert forsøk på noe som skal minne om en hårvask. Jeg føler meg så gammel!! Fifty Shades of Krøpling!

«Jeg må ha hjelp til å tørke meg» sier jeg igjen med min mykeste røst og peker ned på beina mine. «På føttene og mellom tærne».. Ansiktsuttrykket hans viser en blanding av misnøye og vantro. «Det kan bli fotsopp hvis man ikke tørker ordentlig mellom tærne?».. «Ja, den sjansen får du bare ta, for der går grensen for min hjemmesykepleie!»

Les mer om:

Gjesten