Ordfører Bjørn Magne Pedersen oppfordrer alle til å laste ned smittsporingsappen. – Skulle vi få smitte i våre kommuner, er jobben med smittesporing mye lettere. Foto: Petter Kjærnes, Gildeskål kommune.

Stopp smitten!

Skrevet av Astrid Berbusmel
28.01.2021 15:26 - OPPDATERT 02.02.2021 15:26

Oppfordringen fra Gildeskål-ordføreren er klar: - Nå er tiden for å bidra til mindre spredning av koronasmitte og begrense virkningen av pandemien!

Nye utbrudd av smitte, noen med en virusvariant som spres særlig raskt, gjør det nødvendig med strenge og svært inngripende tiltak. 

- I Gildeskål har vi så langt sluppet lett unna, sannsynligvis som en kombinasjon av godt arbeid og lojale innbyggere samt en god porsjon flaks, sier ordfører Bjørn Magne Pedersen.

Krevende smittesporing
- Men vi skal ikke se langt rundt oss for å finne eksempler på kommuner som har fått betydelige utfordringer, tilføyer Pedersen.

- Det siste store smitteutbruddet i Nordre Follo berører svært mange mennesker, og en av de store utfordringene der er å spore smittespredningen. Og fordi det er vanskelig, blir tiltakene store og gjør livet mer krevende for mange mennesker. Derfor er tida nå inne for at vi tar et felles ansvar for at dette i så liten grad som mulig også skal skje hos oss. Det vil fortsatt ta tid før vi kan håpe at vaksineringen skal ha en skikkelig effekt på smitte­spredningen. 

Trygt
Ordføreren har en oppfordring til alle: 

- Last ned Smittestopp-appen fra Folkehelseinstituttet til din mobil og ta den i bruk!

Deretter oppfordrer du familie og venner om det samme. 

- Noen er usikre på om det er trygt å bruke appen, hva kan vi si til dem?

- Når et av landets ledende IT-magasiner ikke bare går god for den, men på lederplass oppfordrer oss til å bruke den, er det lett for oss å følge oppfordringen og gi et både enkelt og viktig bidrag til at vi snart kan komme tilbake til et normalt liv, avslutter ordfører Pedersen.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.