Ukas gjest, Marita Rendal - Jeg er så stressa for Magen er myk og slapp som en brøddeig som siger over kanten på bakebollen, den ene brystvorten er større enn den andre.

#Stress

Skrevet av Ingunn Annie Dahle
13.10.2018 12:41 - OPPDATERT 13.10.2018 14:41

«Slik blir du et mer avslappet menneske». Overskriften nærmest lyser hånlig mot meg der jeg sitter og flikker meg gjennom Dagbladets nyhetsside på nettet. Jeg himler med øynene, og tenker at det like gjerne kunne stått; Marita Rendal, les og lær! Denne er til deg, ditt stressa nervevrak!

Jeg er så stressa for tiden, at selv om jeg har mistet menstruasjonen så har jeg klart det utrolige. Nemlig å STRESSE på meg en mini-mens. Noe så latterlig patetisk. Men, det er tydeligvis et «talent» jeg har.

Nakken verker, og jeg ruller på hodet for å knekke den opp så den verste stramheten slipper taket.

Hvis jeg ikke er forsiktig nå, så blir det en durabelig hodepine av alt stresset. Jeg vet at i stunder som denne burde jeg trene. Mye. For det er det eneste som hjelper. Men akkurat dèt føler jeg at jeg ikke har tid til. Haha! Patetisk ja, jeg som skal starte treningssenter. Latterlig.

Akkurat nå føler jeg at jeg inspirerer mer til stress enn til trening.
Det nærmer seg jul, og jeg grøsser ved tanken. For jeg er ikke klar. Jeg er ikke klar for alt det økonomiske julen innebærer, og det stresser meg. Jeg var ikke klar for høsten en gang. Etter å ha gjort opp status på klær og sko for sesongen, føler jeg meg allerede ruinert. Det koster å ha døtre som har arvet mors store føtter, og ettersom jeg selv har kastet mine egne vintersko (riktignok etter mye press fra mannen, som mente det var på høy tid etter nesten 9års bruk!), så er vi nå nødt til å gå til innkjøp av tre par vintersko i nærmere herrestørrelse. Dèt svir i lommeboka og i min stressete nakke! Jeg kan nærmest se pengene flagre ut vinduet før de i det hele tatt er kommet inn på kontoen.

Per tiden er det lite som IKKE stresser meg. Så når jeg ser den overskriften som nå provoserer meg veldig, kjenner jeg at jeg blir ganske irritert. Som om den lille artikkelen kan kurere meg på noe vis for stress?? Noen er bygd for komfort så å si, noen er bygd for fart og spenning osv. Vel, jeg er bygd for stress. Sånn er det bare. Det kommer for alltid til å være min akilles-hæl, og som med jevne mellomrom truer med å ødelegge meg. Jeg blir rett og slett stressa av alle rådene som forteller meg hvordan jeg skal unngå å stresse, og hvordan jeg kan bli rolig og avslappet!

For øvrig synes jeg det er stressende med uforskammet rolige og avslappete mennesker. Alt går jo så sakte med dem. Det er jo til å bli gal av! Jeg får lyst til å «trekke dem opp» på ryggen for å få det til å gå fortere. Mannen min er en sånn. En sånn rolig og avbalansert sjel. Fryktelig frustrerende. Men siden jeg stresser mer enn nok for oss begge, så fungerer det fint.

Jeg er snart seksogtredve år, og har jeg ikke blitt mindre stressa til nå, ja så kommer jeg nok aldri til å bli det. Jeg er bare ganske enkelt ikke et avslappet menneske.

 

 

 

 

Les mer om:

Gjesten