- Ny estimert tid er at alle innbyggere vil få strømmen tilbake innen klokken 18. 00 i kveld, forteller varaordfører Mette Bjørnvik.

Strømsvikten tar lengre tid enn ventet

Skrevet av Hilde Kvammen
07.11.2019 16:50 - OPPDATERT 08.11.2019 08:01

Meløy Energi har fått inn en melding om at en graveentreprenør ved et uhell har skadet hovedkabelen mellom Glomfjord-Ørnes i Setvikdalen.

Dermed er flere områder i Meløy fremdeles mørklagt.

Fikk inn ny skademelding 
- På grunn av en rekke uheldige hendelser har arbeidet blitt forsinket. Litt før klokken 13. 00 hadde kommunen møte med Meløy Energi. De orienterte om at de hadde jobbet for å få skaden utbedret, og at de estimerte at alle skulle ha strømmen tilbake klokken 16. 00 i dag, forteller varaordfører Mette Bjørnvik til Kulingen. 
Men etter møtet dukket det opp en ny, uforutsett hendelse. Strømselskapet hadde nettopp blitt ferdig med den planlagte reparasjonen på Sandååasen to timer før anslått tid da meldingen om en ny skade tikket inn. En graveentreprenør hadde ved et uhell kuttet hovedkabelen mellom Glomfjord og Ørnes i Setvikdalen. 

Ny estimert tid  
- Meløy Energi sendte straks mannskap innover som oppdaget brudd på en fase. Reparasjonen startet umiddelbart, og mannskapet har nå fått oversikt over situasjonen. Nå reparerer de skaden, og ny estimert tid er at alle innbyggere skal få strøm innen klokken 18. 00 i kveld, forteller Mette. Kommunen har vært i kriseberedskap fra de ble varslet om brann i en høyspentledningen på Neverdal onsdag morgen klokken 08. 30. Strømmen ble kuttet, og siden da har mange i kommunen vært uten strøm. Varaordføreren understreker at kommunen vil holde kriseberedskap så lenge som situasjonen krever det. 
- Vi har hatt god dialog med Meløy Energi, politiet og innad i kommunen, forteller varaordføreren. 

Berømmer de ansatte 
 - Er det lenge siden Meløy kommune har blitt rammet av en så stor strømsvikt? 
- Det er lenge siden vi har hatt en så langvarig strømstans som har rammet så mange. Jeg må berømme de ansatte både i Meløy Energi, Meløy kommune og hjemmetjenesten som har stått på for å løse situasjonen så godt som mulig. Vi har også lagt til rette for å ta imot hjemmeboende på sykehjemmet i Ørnes og på Vall sykehjem, noe enkelte hjemmeboende har hatt behov for. Her har hjemmetjesten gjort en stor innsat for å følge opp og gi ekstra hjelp til de som trenger det, sier hun. 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.