- Dette handler om en utredning om hvor vidt vi skal renovere gamle bygninger, eller bygge nytt. Vi skal ikke legge ned noe som helst, sier ordfører Sigurd Stormo. Foto: arkiv

Sykehjemssaken i Sørbygda: - Vi skal ikke legge ned noe som helst, sier ordføreren

MELØY: For en tid siden hadde rederiet Einar-Erlend møte med Meløy kommune vedrørende deres tilbud om økonomisk støtte til oppgradering av sykehjemmet på Vall.


Einar Helge Meløysund forteller til Kulingen at de hadde et positivt møte, hvor at det ikke ble fremsatt noen lovnader, men at kommunen skulle komme med mer informasjon i saken i juni/juli.

Ingen nedleggelse
Det har i lang tid vært skapt usikkerhet rundt nettopp Vall. Dette er det, slik vi forstår ordfører Sigurd Stormo, ingen grunn til. Vi skal fortsatt ha et tilbud i denne delen av kommunen også i fremtiden, ifølge Stormo.
 -Dette handler om en utredning om hvor vidt vi skal renovere gamle bygninger, eller bygge nytt. Utredningen skal også si noe om funksjonsnivå og organisering av tjenesten. Vi skal ikke legge ned noe som helst, men når det blir flere eldre, og færre yrkesaktive bak hver pensjonist i fremtiden, ja da må vi se på måten vi leverer og organiserer våre tjenester på. Det har jeg sagt til de ansatte i tidligere møter, avslutter Stormo

Positivt møte 
I tidligere sak i Kulingen ble det gitt inntrykk av at det er Einar Helge Meløysund personlig som står bak tilbudet om millionstøtte til Vall sykehjem, men det er ikke riktig. Det riktige er at det er rederiet EINAR ERLEND som har gitt tilbudet til Meløy kommune.

Einar Helge Meløysund sier møtet med ordføreren var positivt. Foto: Yngve Brox Guldbjørnsen

Ordfører Sigurd Stormo sier til Kulingen at han møtte Meløysund på Grønøy og syntes møtet var meget positivt.
- Jeg hadde med meg Kjell Gunnar Isaksen, som er ansvarlig for byggene i kommunen, og leder for institusjonstjenestene, Linda Kildal. Vi ble på det møtet enige om at vi har ting å snakke videre om og vil fortsette dialogen. Kommunen driver å utrede prosjekt for Vall og fremtiden for institusjonen. Da er det viktig at man også har denne type frivillighet i ryggen. Vi opplever stort lokalt engasjement rundt Vall Omsorgssenter, sier Stormo til Kulingen.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.