Brian Morsund fra Reipå sykler, og hans mamma Frida er med i serviceteamet til Team Rynkeby God Morgon Bodø. Foto: privat

Sykler halveis til Paris for barnekreftsaken

Skrevet av Astrid Berbusmel
09.07.2020 16:00 - OPPDATERT 09.07.2020 19:01

Team Rynkeby God Morgon Bodø skulle egentlig deltatt på sykkelrace mellom Oslo og Paris i sommer.

Det ble det ikke noe av, og i stedet har de laget en lokal variant der de sykler fra Bodø, over Saltfjellet til Mo i Rana og kystriksveien opp til Bodø igjen – til sammen 682 kilometer.

Penger til forskning
Distansen på vel 68 mil er faktisk halvparten av det de skulle tilbakelagt mellom Oslo og Paris! Mellom de to byene er det nemlig om lag 140 mil.
- Når det ikke ble Europatur, er vi glade for å få halve distansen her i egen region, sier Tom Arne.
18 syklister la i vei fra Bodø på morgenen 8. juli, og de skal i løpet av fem dager ta seg opp og ned bakker, passere polarsirkelen to ganger og sette fokus på saken sin, som er barnekreft.
- Vi sykler for å samle inn penger til forskning på barnekreft. I dag overlever fire av fem barn som får kreft, vi jobber for å redde også den femte.

Meløy-deltakelse
Brian Morsund fra Reipå har vært med i Team Rynkeby i fem år. I år er også hans mamma Frida med som medlem i serviceteamet. Kulingen snakket med dem i fjor høst da planleggingen av årets tur hadde startet. Begge er med på rundturen temaet er i gang med nå.
- Alle har et forhold til denne fryktelige sykdommen, sa Frida til oss i oktober. 
- Vi har et barnebarn som fikk kreft som 18-åring, han ble heldigvis frisk igjen. Men vi kjenner alle noen som har vært rammet selv, eller som har noen i familien eller vennekretsen som har hatt kreft. Det føles godt å kunne bidra til innsamling av midler til forskning.
- Hva skiller denne pengeinnsamlingen fra andre?
- Her går alt vi samler inn rett til forskning og støtte til familier med barn som har kreft. Ingen penger brukes på administrasjon, og vi som er med på dette, dekker utgiftene selv, forteller Brian.
Her er laget på vei mot Fauske onsdag. Foto: privat

Møt opp og støtt syklistene!
Fredag 10. juli kommer laget inn i Rødøy kommune sørfra, da ender dagens etappe i Kilboghamn. Lørdag morgen starter de med fergetur til Jektvika, og kommer til Ørnes på ettermiddagen. Søndag avslutter med å sykle de 12 milene som gjenstår opp til Bodø.
- Vi setter pris på litt heiing langs veien, sier Tom Arne Arnesen som er kaptein på laget.
- Vi håper at det går greit med samhandlinga med bilistene. Vi er en aldri så liten gjeng, og prøver å slippe fram bilene. Det kan likevel bli litt venting, sier Tom Arne. 

 

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.