Fra venstre: André Edvardsen - Organisasjonssjef IKT Meløy kommune, Jon-Morten Stenvik - Fagleder IKT Meløy kommune, Stian Sørensen - iTet AS

Aspector ThinCom AS ut - iTet as inn

Skrevet av Hanne Hammernes
06.02.2018 16:23 - OPPDATERT 09.02.2018 00:08

Meløy kommune har nå valgt seg ny leverandør til å ivareta kommunens IT-systemer og bredbåndslinjer. I høst utlyste kommunen et anbud hvor fire leverandører har vært til forhandlinger om å drifte IT-løsningen for kommunen.

Dette skriver iTet AS i en pressemelding i dag, tirsdag 6. februar.

Anbudet omfattet denne gangen også kommunikasjonslinjene til alle kommunens lokasjoner. Til slutt var det  iTet som ble kvalifisert til å ta hånd om IT i kommunen.

iTet er i dag leverandør til Meløy kommune på kommunikasjonslinjene, med Signal Bredbånd som sin  underleverandør. Selskapet skal nå også ta hånd om kommunens IT løsning og bidra til stabil drift for de systemene som kommunens ansatte og elever bruker hver dag.

Offentlige innkjøp er i dag en meget kontrollert prosess. Skal man ha mulighet til å levere til kommunesektoren må man stort sett gjennom anbudsrunder, noe som krever mye av tid og ressurser, sier Stian Sørensen i iTet.

Vi er glade som igjen får anledning til å levere til en Saltenkommune. iTet leverer tjenester og drift til mange kommuner, men har stått uten avtaler i nærområdet det siste året.  Vår historie med Meløy kommune strekker seg mange år tilbake som lokal leverandør på en rekke områder. Derfor er det stor stas å vinne dette anbudet.

Fra venstre: Jon-Morten Stenvik - Fagleder IKT Meløy kommune, Jørgen Einejord – Prosjektleder iTet AS

Skype

Jon-Morten Stenvik, som er Fagleder IKT i Meløy kommune gleder seg til at man nå blant annet skal knytte de fleste ansatte til Skype for business. For en kommune som har så mange lokasjoner spredt rundt omkring er dette et løft. Samtidig gir en ny leverandør med nye løsninger oss muligheten til å endre oss raskere.

Takten i digitaliseringer i offentlig sektor øker og det må vi være i stand til å være med på. Først ut er skolene, hvor elevene nå får sin egen identitet for pålogging til skolesystemene.

Arbeidet med å flytte IT tjenestene til kommunen starter nå, sier prosjektleder i iTet Jørgen Einejord. Vi har dyktige folk som har lang erfaring med å sette i drift kommunale løsninger. Det blir ekstra gøy å få inn en kommune igjen som er så nær oss.

Kontrakten med iTet har en ramme på tre år med opsjon på tre påfølgende enkeltår.

Fakta iTet
iTet er et nordnorsk IT selskap med hovedkontor i Bodø. Selskapet har lang erfaring med å levere IT driftstjenester og har siden oppstarten i 1964 vært en sterk lokal leverandør. Nå er iTet en nasjonal virksomhet og er et av fire norske selskaper som leverer tjenester direkte fra Microsoft. Dette samarbeidet gjør også at iTet har bred kompetanse på Microsofts løsninger. I dag er selskapet sterkt involvert i digitaliseringsprosesser i kommuner, kommunale foretak og ikke minst i bedriftsmarkedet.
www.itet.no

Fakta Meløy Kommune
Naturskjønne Meløy har 6435 innbyggere med Ørnes som kommunesentrum og ligger sør for Bodø. Kommunen er kjent som en industri og kraftkommune, med industrisamfunnet  Glomfjord som et av tettstedene. De fleste vil nok forbinde Meløy med fiskeri, for med sin kystlinje og sitt flotte øyrike, er det mange som er sysselsatt i knytning til marine næringer.
www.meloy.kommune.no

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.