Thomas-Andre Slettbakk Fagerli (22) omkom i en arbeidsulykke natt til søndag. Foto: privat

Thomas (22) fra Meløy døde i ulykke på båt

Skrevet av Hilde Kvammen
19.04.2021 12:35 - OPPDATERT 19.04.2021 18:01

Det var 22 år gamle Thomas-Andre Slettbakk Fagerli som døde i ulykken på fiskebåten Fugløybuen 50 nautiske mil utenfor Tromsø natt til søndag 18. april 2021.

Fagerli var hjemmehørende i Meløy kommune i Nordland, og navnet er nå frigitt i samråd med pårørende.

- Avdøde ble fraktet inn med redningshelikopter til UNN i Tromsø. Båten vil ankomme Tromsø i løpet av dagen, og Troms politidistrikt etterforsker saken videre på vanlig måte. Foreløpige undersøkelser tyder på at ulykken har sammenheng med at deler av en kran er falt ned, men detaljer rundt hendelsen må etterforskes nærmere.

Ulykken skal ha skjedd rundt klokken 00. 30 natt til søndag, cirka 50 nautiske mil fra Tromsø, vest for Rebbenesøy. Båten hadde et mannskap på fire, og det skal dreie seg om en forholdsvis liten fiskebåt.  

Pårørende er varslet. 

Politiadvokat Trude Kvanli ved Troms politidistrikt forteller til avisa Kulingen at saken nå skal etterforskes videre av politiet og at det er for tidlig å konkludere i saken.  

KV Nordkapp har bistått politiet i de undersøkelsene som ble gjort om bord. Politiet vil nå foreta flere åstedsundersøkelser av båten. 

- Kriseteamet i Meløy kommune er varslet og bistår, sier påtaleansvarlig Trude Kvanli.

Sjøfartsdirektoratet og Statens Havarikommisjon for transport er varslet om hendelsen.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.