Sandra Holte Fallmyr (32) og Thomas Busch Fallmyr (33) driver familiegården på Jelstad. Nå er paret nominert til nasjonal pris. Foto: Eirik Holdal

Thomas (33) og Sandra (32) kan vinne nasjonalpris for sitt arbeid: – Holdt motet oppe i ei vanskelig tid

Skrevet av Eirik Holdal
17.09.2022 09:20

Thomas Busch Fallmyr og Sandra Holte Fallmyr er de eneste bøndene i Nordland nominert til prisen «Årets Unge Bonde». Nå håper de prisen inspirerer andre unge til å satse på landbruket.

Det blir stadig færre og færre bønder i Norge. Tall fra Meløy kommune viser at i 1998 var det 114 aktive bønder. I dag er det 57.

I nabokommunen Gildeskål har paret Thomas og Sandra gått mot strømmen, og satset stort på gården de driver på Jelstad. Utbyggingen av kommunens første robotfjøs har kostet millioner og er bygd for fremtiden.

Jobben som bonde kombinerer paret med henholdvis jobb i Nordsjøen for Thomas og jobb som veterinær for Sandra. 

Nå er det unge paret nominert  «Årets Unge Bonde» i Norge. Kriteriene for å bli nominert er at den nominert er en matprodusent under 35 år som inspirerer andre til å velge en karriere innenfor landbruket. 

– Vi håper vi er et godt forbilde og inspirerer unge til og velge en retning innenfor landbruk. I en tid hvor mange gårder legges ned og kulturlandskapet gror igjen, burde heller fokuset være å sikre matsikkerhete og selvforsyning, forteller paret til avisa Kulingen.

Abonner på Mediehuset Kulingen AS for å få tilgang til hele saken, og mye mer!

Velkommen til kulingen.no – nyheter og godt lesestoff for kun kr 2,71 per dag.
Her er våre priser på abonnement:

Prøv oss på nett for kun 99,- pr. mnd

Helår nett: 990,-

Ingen bindingstid, abonnementet fornyes automatisk.