Prosjektet og den nye portalen viser virkelig hvor flott det er her, og gir de som ikke kjenner kommunen et inntrykk av hvordan livet er her, sier ordfører Inger Monsen.

Tilbyr gratis bolig, 200.000 i byggestøtte og halv pris på barnehageplass: - Vi har allerede fått 7 nye tilflyttere

Som alle andre distriktskommuner kjemper Rødøy mot fallende innbyggertall. Kommunestyret vedtok dermed tilflyttings- og rekrutteringsprosjektet «Prøv Rødøy» som innebærer store goder for de som vil prøve å bo i kommunen.


Om du flytter til Rødøy i løpet av 2023, 2024 eller 2025 får du gratis bolig i et helt år, opptil 200 000 i støtte til kjøp eller bygging av bolig, kommunalt rentefritt etableringslån og halv pris på barnehageplass.

Allerede gode resultater
7 nye tilflyttere er kommet til siden prosjektet ble lansert 1. mars i år. 
- Vi har fortsatt kapasitet til å bosette flere. Vi har også 13 ledige stillinger utlyst for øyeblikket, så dette er en god anledning til å kvalifisere seg til Prøv Rødøy-virkemidlene som jo krever at du flytter hit og får fast jobb her, sier kommunedirektør Harald Einar Erichsen. 

Lansert tidligere i år
Prosjektet er godt i gang ettersom det først ble lansert 1. mars, men nå lanserer kommunen også egen portal for «Prøv Rødøy» for å inspirere internasjonalt. 
- Målet er å inspirere og informere mennesker om de attraktive virkemidlene, og ikke minst om livet i vår vakre kommune. Portalen inngår som en del av en markedsføringsstrategi som vil sørge for at Prøv Rødøy og Rødøy kommune annonseres på tvers av alt fra sosiale medier til Google og nettaviser, skrives det i pressemeldingen. 

Ordfører i Rødøy Kommune, Inger Monsen.

God markedsføring
Ordfører Inger Monsen tror at et godt liv i Rødøy er noe mange drømmer om, og at portalen vil bidra til at flere lar seg friste og sender inn en søknad. 
- Vi sørger nå for at alle som er interessert i å oppleve det gode liv i Rødøy får den informasjonen de trenger. I tillegg viser portalen virkelig hvor flott det er her, og gir de som ikke kjenner kommunen et inntrykk av hvordan livet er her.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.