Tilsvar: «Storhammarn –⁠ i elendig forfatning» fra Meløy Kommune

Jeg er enig i at krysset og veien opp til Storhammarn har behov for oppgradering og utbedring. At besøkende til tannlegesenteret kvier seg for å kjøre opp der er jo heller ikke heldig.


Les innlegget om Storhammarn her!

Dette var tema i møtet for 3 år siden der jeg sa at vi ville se på denne veien i sammenheng med Meløy kommunes trafikksikkerhetsplan. Det er gjort. I den nye planen som kommunestyret vedtok høsten 2022, etter innstilling fra trafikksikkerhetsutvalget, er denne veien prioritert for utarbeidelse av reguleringsplan til neste år i 2024. Den er prioritert som nummer to etter skoleområdet på Glomfjord skole, som er prioritet nummer en. Spildra og Spildervika skoleområder er også prioritert på topp for utbedring, der er reguleringsplanen ferdig. 

Det er kommunestyret som vedtar hvilke veier som skal prioriteres. Samtidig som Storhammarn er prioritert høyt oppe i den nye planen, sa kommunestyret at skoleområdene skulle prioriteres høyere. Et nytt kommunestyre etter høstens valg kan selvsagt endre disse prioriteringene. Fra mitt ståsted kommer skoleområdene først. Veien opp til Storhammarn er også ferdig utredet med tanke på at vann og avløp må skiftes samtidig som veien utbedres.

Ordfører, Sigurd Stormo

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.