Statsminister Erna Solberg sa på pressekonferansen tirsdag ettermiddag at tiltakene videreføres. Arkivfoto

Tiltakene videreføres til over påske

Skrevet av Astrid Berbusmel
24.03.2020 16:35 - OPPDATERT 24.03.2020 20:52

Regjeringen holder pressekonferanse. Hovedbudskapet fra myndighetene er at tiltakene i kampen mot koronaviruset videreføres frem til 13. april.

Det betyr at vi skal fortsette å være ekstra nøye med å vaske hendene og hoste i albuekroken. Karanteneregler, og isolasjon av dem med påvist smitte gjelder fortsatt. Reisende inn til Norge må fortsatt i 14 dagers hjemmekarantene. 

Tiltakene virker
- Resultatet av å lette på reglene vil være et helsevesen som ikke kan klare å ta vare på de syke, verken de koronasyke eller alle de andre som trenger sykehusbehandling, sa statsminister Erna Solberg.
- Hvis vi følger anbefalingene om å holde avstand, ikke reise kollektivt mer enn nødvendig, følge hygienerådene og respektere karantenereglene, vil vi få hverdagen raskere tilbake.

Hjemmepåske
Hytteforbudet vil fortsatt gjelde. 
- Kjøp noen gode spill, lat som om dere er på hytta, og bli hjemme i påska! er budskapet fra statsministeren. 
- Vi gjør ikke dette av smitthensyn, men av hensyn til helsevesenet i kommunene. De skal konsentrere seg om de som bor fast i kommunene.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.