politiet er til stede på pressekonferanse 09.30 i formiddag.

To personer omkom i båtulykke

I natt fikk politiet i Nordland melding om en båtulykke ved Teksmona utenfor Ørnes. Ni personer var i båten. To er bekreftet omkommet, fire er sendt til Nordlandssykehuset i Bodø og tre får behandling ved lokalt legekontor.


I en pressemelding skriver politiet at to stykker er omkommet, etter at båten kolliderte med land. 

– Ut fra beskrivelsene på stedet, skal båten ha kjørt opp på et svaberg og pådratt seg skader slik at den sank, fortalte operasjonsleder Kjetil Kaalaas til VG.
I en periode var to stykker savnet, men ble etter en stund funnet i vannet. Livreddende førstehjelp ble iverksatt, men da helsepersonell ankom, ble de to dessverre erklært døde av lege. 

Polititet fikk melding om ulykken klokken 01:15 i natt, og rundt klokken 02:50 hadde de kontroll på alle involvert i ulykken. 
- Aksjonen pågikk en god stund ettersom det var uvisst hvor mange som var med. Vi fikk aldri en god beskrivelse på hvor mange det var snakk om. Derfor søkte vi en del i området for å sikre at alle var funnet, sa Kaalaas til VG. 
Det var de involverte som varslet i fra, og hva som er årsaken til ulykken er det for tidlig å si noe om. De involverte er lokale ungdommer i alderen fra 18 år til 25 år.

Meløy kommune har etablert krisestab som følge av ulykken, og har opprettet et eget pårørendesenter på Meløy helse- og velferdssenter. De oppretter også en kontakttelefon for innbyggere som har behov for kontakt med kriseteamet.

 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.