I dag startet vaksineringen av covid-19 i Rødøy. Foto: Rødøy kommune

Tor ble en av de første som fikk vaksinen i Rødøy

Skrevet av Hilde Kvammen
06.01.2021 16:54 - OPPDATERT 07.01.2021 14:02

Tor Myrvoll var blant de første rødøyfjerdingen som ble vaksinert i den koronarammede kommunen Rødøy.

I dag har seks av beboerne på Alderstun omsorgssenter i Tjongsfjord fått første vaksine mot covid-19, og en av dem var Tor Myrvoll. 

- Vi er klare for å motta flere vaksinedoser neste uke. Vi følger den prioriterte rekkefølgen som er gitt av regjeringen. Dette innebærer at beboere ved omsorgssenter og utvalgt helsepersonell kommer først. Fra neste uke vil 80 prosent av vaksinedosene kommunen mottar gå til beboere på omsorgssentere, og 20 prosent til helsepersonell med direkte pasientkontakt, skriver kommunen. 

Følges opp via app 

Rødøy har de siste dagene fått påvist 12 personer med koronasmitte. De fleste av disse er personer på Gjerøy. Personer med påvist covid-19 får nå tilbud om avstandsoppfølging, for å kunne gi en god og tett oppfølging under forløpet. Hensikten er å oppdage eventuell forverring så tidlig som mulig. 

Oppfølgingen skjer via en app som leveres av Tellu der den smittede svarer på enkle spørsmål om dagsform og temperatur. Ved behov utplasseres også andre sensorer ut til den smittede som oksygenmetning. Daglige rapporter om symptomer og målinger går til helsehjelpa i Bodø kommune. Helsehjelpa er en gruppe sykepleiere som vil følge med rapporteringene som sendes inn og vil ha kontakt med pasienten via video eller meldinger, alt integrert i løsningen. Åpningstider for helsehjelpa er: mandag-fredag mellom 08.00- 15.30.

- Dette er tilbud om en frivillig tjeneste som vi håper kan bidra til å støtte og veilede dem som sitter i isolasjon i en sykdomsfase. Det er helsetjenesten i Rødøy som har ansvaret for oppfølging av alle smittede. Avstandsoppfølgingen er en støttetjeneste, skriver kommunen. 

App for digital smitteoppfølging covid-19. Foto: Rødøy kommune.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.