Musiker Trygve Valøy har røtter i Meløy

Trygve Valøy slipper ny singel  i dag

Skrevet av Bente Haldorsen
26.06.2018 15:19 - OPPDATERT 28.06.2018 09:59

Trygve Valøy (42) har røtter i Meløy, kommunen begge hans foreldre kommer fra. –Mor vokste opp på Valøya. Far vokste opp på Halsa. Selv har han aldri bodd i Meløy.

– Men jeg har spilt på mange konserter i Meløy. Noen sammen med MeSDameS og Magne Hanssen, og andre sammen med forskjellige andre Meløy-musikere.

 
Jeg lanserte mitt første album, Tetristeori, i 2016. Faktisk så spilte jeg flere av låtene fra albumet live for første gang i Fore kirke 7. august 2016, to dager etter lanseringen.

Nå jobber jeg med oppfølgeren, Vegtrafikkloven, og første singel lanseres tirsdag 26. juni.
 
Med en sterk kjærlighetserklæring starter Trygve Valøy veien til sitt andre album - Vegtrafikkloven. Utn de’ er første singel, og lanseres 26. juni 2018. 
Vegtrafikkloven er et album om livet, bilkjøring og kjærlighet. 

- Låtene på albumet er i forskjellig tilstand av ferdigstillelse, men nå er det på tide å slippe første singel, sier Valøy. 

- Da passer det fint at jeg kan gi ut en sang til min kone på hennes fødselsdag. Jeg var nesten ferdig med å skrive låtene til plata, da jeg innså det var noe som manglet – en kjærlighetssang. Utn de’ er sangen som manglet. 

Med seg på Utn de’ har Valøy fått med seg Stig-Rune Holien, et kjent navn i Bodøs musikkliv. Han spiller trommer, mens Trygve Valøy trakterer alle andre instrumenter. 

- Da jeg traff Stig-Rune for første gang, var jeg i ferd med å gjøre ferdig mitt første album, Tetristeori. På det albumet spilte og programmerte jeg trommer selv. Etter første øving sammen med Stig-Rune, innså jeg at jeg hadde funnet den perfekte trommis til mitt andre album. Heldigvis var ikke Stig-Rune vanskelig å be. 

Trommene på Utn de’ er spilt inn i lokalene der Hønsehuset lydstudio holdt til tidligere. Resten av innspillingen er gjort i Valøys hjemmestudio på Mørkved. Singelen vil være tilgjengelig for digital strømming 26. juni 2018. 

Fakta: Trygve Valøy (42) fra Bodø. Debuterte med albumet Tetristeori i 2016. Jobber med andre album Vegtrafikkloven. Gitar, vokal, keyboards, bass, opptak og miksing: Trygve Valøy Trommer: Stig-Rune Holien Foto: Kristin Sandstrak Illustrasjon og coverdesign: Trygve Valøy 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.