I Storvikskartunnelen i Gildeskål blir det nå tunnelarbeid. Foto: Per Egil Iversen, Statens Vegvesen.

Tunnelarbeid i Gildeskål neste uke - Trafikkanter må belage seg på ventetid

Skrevet av Hilde Kvammen
28.05.2020 12:05 - OPPDATERT 29.05.2020 11:02

I år skal Nordland fylkeskommune ha hovedinspeksjon av 15 fylkesvegtunneler. Først ut er Storvikskaret og Novik i Gildeskål kommune.

Allerede neste uke, tirsdag 2. juni, starter arbeidet i Storvikskartunnelen. Det vil medføre ventetid for trafikkanter i uka som kommer.   

Vil bli ledebilkjøring


De to første tunnelene som skal inspiseres i sommer ligger i Gildeskål kommune. I Storvikskartunnelen som ligger på Fylkesvei 17 foregår arbeidet førstkommende uke fra tirsdag 2. juni til torsdag 4. juni klokken 08.00-18.00. Der blir det ledebilkjøring og opptil 20 minutters ventetid. I Noviktunnelen på Fv. 7444 er tunnelen for smal til at kjøretøy kan passere under arbeidet. Noviktunnelen blir stengt fredag 5. juni klokken 08.00-18.00 med gjennomslipp klokken 10.00, 12.00, 14.00 og 16.00. Blålysetater under utrykning kan passere.

Gjennomfører rutinekontroll   


Hvert femte år skal det gjøres en geologisk inspeksjon i tunnelene. Da undersøkes det om fjellet er stabilt eller om det er behov for rensk eller flere sikringstiltak. Det er en slik undersøkelse som nå skal gjennomføres på en rekke fylkesvegtunneler.  
- Dette er en rutinemessig og grundigere kontroll, som kommer i tillegg til at entreprenørene våre følger med i det daglige. Hensikten er å sikre at tunnelene er trygge å ferdes gjennom, sier tunnelforvalter Marlene Lundbakk i Nordland fylkeskommune.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.