Orientering er god og skånsom trening for alle aldersgrupper, forteller Håvard. Foto: Håvard Berg

Turorientering i Gildeskål i gang

- Det fins ikke noe sunnere en å gå på og utfor stier i terrenget. Det er både balansetrening, skånsomt for knær og rygg – og man får utviklet hjernens naturlige navigasjonssystem, forteller Håvard Berg, en av initiativtakerne til turorienteringa i Gildeskål.


Nå finner du orienteringsposter på Arnøyene, Inndyr og Våg på Sandhornøya. 
- Man kan ta postene når man ønsker, i den rekkefølgen man ønsker og i den farta man ønsker, forklarer han. 
Orientering gir også god grunnkondis fordi pulsen går opp naturlig i motbakker, så her er altså kun fordeler! 
- Det er artig og nyting å lære seg kartlesing, en ferdighet som er svært viktig for trygt friluftsliv. Gildeskål har utrolig mye flotte skoger å by på, ikke bare fjelltopper og strender – og det er jo en belønning i seg selv når man kommer frem til fine utsiktspunkter og idylliske steder, sier han. 

Info om orientering i Gildeskål: 
Turokonvoluter for Inndyr/Sandhornøy kan kjøpes digitalt på turorientering.no. Kart for Arnøyene fås på den lokale butkken. På Arnøyene er det ungdomsforeningen Tennplugg som er mangeårig arrangør, på Inndyr og Sandhornøya er det o-løpere fra Bodø med lokal tilknytning i Gildeskål som seter ut og henter inn poster. I tilegg har skolene på Arnøyene, Inndyr og Sandhornøy fåt tilsendt gratis kart med poster over sit nærområde. På postene er det en bokstavkode som man noterer på kodekortet eller man kan registrere på turorientering.no eller i app.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.