Tydelig stolte medaljevinnere etter at hopp og 60-meter er gjennomført. Alle foto: Mette Kolberg

Ung idrettsglede


Med få påmeldte bestemte arrangørene for å åpne opp for de aller minste på Åmøylekene i helgen. - Det er veldig artig å se hvor ivrige de er, sier Torunn Setvik i Søndre Meløy Idrettslag.

Det tradisjonsrike friidrettsstevnet kunne denne gangen mønstre 43 deltakere fra 4 ulike klubber. Mye mindre enn vanlig.
- Det er nok fotball og turn som er de største konkurrentene om barna denne helgen. Men de som er her koser seg og gjør så godt de kan på idrettsbanen, smiler Torunn.

Brødrene William (3) og Patrik (5) Mjølkalid er godt fornøyd med medaljene sine.

Medaljer til alle Blant de mange som stolt mottar medalje for deltakelse i hopp og 60-meter løp er dagens yngste utøver, William Mjølkalid (3) fra Engavågen. Sammen med storebroren Patrik (5) trives de på friidrettsbanen i det litt hustrige været.
- William er med på mange friidrettstreninger, og ser opp til storebrødrene sine. Derfor er det stas å få være med i dag, sier pappa Trond Arne Mjølkalid.

God hjelp Arrangør og primus motor Torunn Setvik er godt fornøyd med dagen, tross litt dårlig vær og få deltakere. Spesielt ønsker hun å trekke frem hjelpen fra funksjonærene fra Bodø, som er kommet for å assistere i elektronisk tidtaking.

God hoppteknikk har SMIL sin egen Mikkel Brevik Nylund (11).

- Vi fikk plutselig problemer med å stille egne folk til dette. Veldig bra å få hjelp, for det er viktig å følge reglene, legger hun til.
I toppårene har Åmøylekene samlet rundt 120 deltakere. Selv om tenåringene sviktet i år, roser Torunn de aller minste for deres innsats på friidrettsbanen.
- De små var veldig flinke. De holdt banen sin, og sprang for livet, avslutter Torunn.

Les mer om:

Sport-og-kultur