- Vi gleder oss stort til årets festival! Det sier Annie Sjøteig, revygeneral Anita Seljeseth, gjøgler Gard Olsen og veteranen Tore Olsen. Foto: Astrid Berbusmel

Unik revyfestival!

Skrevet av Astrid Berbusmel
26.06.2020 13:00 - OPPDATERT 28.06.2020 10:02

2020 - året da Nord Norsk revyfestival skulle slå på stortromma og feire 30 år med revymesterskap.

Revyfestival og mesterskap blir det, men på en ganske annen måte enn det vi har opplevd i alle disse årene. I år går alt digitalt.

Alle får se!
- Heldigvis får vi se revy i år også! Og det blir Nord-norsk mesterskap med priser og jury og det hele, sier Anita Seljeseth, leder i Nord Norsk revyfestival.
- Vi skal ha et bra arrangement, godfølelse og fliring, og alle som vil får se finaleforestillinga! I år er det overhodet ikke plassmangel, det er bare å klikke på telefonen, PCen eller nettbrettet. Og i år kan hjemmepublikumet til alle revylagene få se sine lokale helter.
- Hvor kan jeg finne forestillinga?
- Det vil komme lenke på revyfestivalens og humorportalens hjemmeside, og på facebooksida til revyfestivalen. Det koster ikke noe å se forestillinga, men vi har en frivillig vipps der vi håper at det står noen kroner etterpå, smiler Anita.

Stor påmelding
Påmeldinga og billettsalget til sommerens begivenhet var akkurat kommet i gang da koronaen gjorde sitt inntog. Det ble fort klart at det ikke kunne bli slik vi er vant til her heller.
- Det tok vel ti dager før vi skjønte at vi måtte avlyse, det var ikke så godt, sier Anita.
- Men det tok bare tre-fire uker etter det igjen, før vi var klar til å offentliggjøre at det ble digital festival. Vi hadde samtaler med revylagene for å sjekke interessen, og den var utelukkende positiv. Da påmeldingsfristen gikk ut 17. mai, hadde 28 revylag med til sammen 97 nummer meldt seg på, forteller hun.
- Det er ekstra gledelig at vi har noen helt nye revylag med i familien, for eksempel «Fyr laus» fra Andøya.

Ungsatsing i år også
Mye er som vi er vant til - konferansier, gjøgler, revyband, åpnings- og avslutningssang og fagjury – og åpning av ordføreren. Finaleforestillinga skal ledes av konferansier Finn Arve Sørbø. Han og musikerne i det faste revybandet som består av Børge Pettersen-Øverleir, Rune Mathisen, Magne Arntsen og kapellmester Geir Tømmerberg vil være i Store studio i Bodø. Der vil også sangerne Stein Ivar Hestdahl, Jøran Breivik, Hanne S. Martinussen og Kristine S. Selstad være. Vi vil få høre kjente toner i åpningssangen, men den har ny tekst i år skrevet av Stig Bang. I Kulturfabrikken på Ørnes skal ordfører Sigurd Stormo åpne festivalen, der arrangeres det revypub der forestillingen vises på storskjerm. 
- Jeg vil oppfordre alle til å koble seg opp fra kl 1930, da er det vorspiel med søskenparet Henning og Sofie Bang som konferansierer. Der vil ungdommen stå i fokus med Perfect Wave og de unge sangerne Margit Steinbakk Jensen og Sunniva Pettersen, avslutter en spent revygeneral.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.