Ordfører Inger Dagmar Monsen (Ap) beholder flertallet i Rødøy. Arkivfoto

Valgtriller i Rødøy, men Inger Monsen seiret

Tross full mobilisering fra Rødøy Fellesliste dro ordfører Inger Dagmar Monsen (Ap) seieren i land i Rødøy.


Med 56,7 prosent av stemmene til felleslisten Arbeiderpartiet og Kristelig folkeparti (AK) blir det sittende flertallet også flertall i kommende periode. Rødøy Fellesliste har mobilisert kraftig mot bygging av Helsehus i Jektvik, og har en fremgang på 13,4 prosent. Uten at det ser ut til å endre flertallet i Rødøy.

Varig konflikt
Historien om helsehuset i Jektvik startet i 2014, og har siden vært en gjenganger i politikken i kommunen. Etter flere runder - der administrasjonen hele tiden var negativ til prosjektet – ble det høsten 2020 vedtatt å bygge huset. Da det skulle gjøres endelig beslutning om denne investeringen i juni 2021, ble prosjektet vedtatt skrinlagt med ni mot åtte stemmer. Det var Siv Tove Hansen som brøt ut fra posisjonens gruppe og stemte mot byggingen sammen med opposisjonen.  Ved valget i år var samme Siv Tove Hansen ordførerkandidat for Felleslista.
-Dersom jeg blir ordfører vil jeg skrinlegge prosjektet hovedlegekontor i Jektvik, skrev Hansen i Kulingen i juni i år.
Nå vil det ikke skje.

Større flertall
For det nye flertallet får nå 10 mandater i kommunestyret, mens opposisjonen med Rødøy Fellesliste (RF) og Frp har syv. RF har dermed en fremgang på 2, mens Frp beholder sine ene representant. Dermed kan historien om Helsehus i Jektvik få sin slutt dersom Rødøy kommune sin økonomi tåler det.

 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.