På politikermøtet på Engavågen nå før valget ble det snakket hvor kostbar legetjenesten og vikarlegene er.
Debattinnlegg

Vall legekontor er gunstig for kommunen!

- Når det gjelder Vall legekontor ble det ikke nevnt noe om at det er den lokale sanitetsforeningen som eier bygning og legekontorene der. Her betaler kommunen den laveste leie.


På politikermøtet på Engavågen nå før valget ble det snakket hvor kostbar legetjenesten og vikarlegene er. Når det gjelder Vall legekontor ble det ikke nevnt noe om at det er den lokale sanitetsforeningen som eier bygning og legekontorene der. Her betaler kommunen den laveste leie, i forhold til de øvrige legekontorene i kommunen. Når det har trengtes nye møbler eller annen oppgradering av kontorer eller rom som legene benytter, har vi fått beskjed fra kommunen at slikt må vi betale selv.  Og det har vi gjort i alle år.   Meløy kommune har spart store beløp ved at kommunen ikke eier Helsehuset på Vall.

Jeg vil også nevne at da kommunen for et par år siden hadde et arbeid på parkeringsplassen til legekontoret ble det gjort mye skade på asfalten. Skaden / hullene ba vi om å få reparert. Etter mye om og men ble bare noen hull reparert, men kommunen ville ikke reparere alt. Nå er det på tide at kommunen ordner helt opp etter seg.

Huset fungerer i dag meget tilfredsstillende. Det har de fasiliteter som legene og de øvrige som arbeider der krever, og som de er godt tjent med. Legekontoret på Vall har fungert godt og tilfredsstillende – og ikke minst stabilt - i alle år, både for Sørbygda og for mange pasienter fra Nordbygda. Sånn har det vært siden Risto Jovic  sin legetid. Han hadde for øvrig 500 pasienter fra Nordbygda.

Når det snakkes om hvor dyre vikarlegene er, så vil jeg bare nevne at de to legene som ville til Vall som fastleger, «ble nekta» å komme hit, etter hva jeg har hørt. Hvis det medfører riktighet, ønsker vi som beboere i Sørbygda få en begrunnelse fra kommunen på hva en slik avgjørelse beror på. 

Berit Bye Mikkelborg                                                                                        

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.