Gildeskål kommune rapporter om vannmangel i dag. Foto: Gildeskål kommune

Vannmangel i Gildeskål: Nå må folk spare på vannet

Skrevet av Hilde Kvammen
03.02.2021 13:50 - OPPDATERT 04.02.2021 08:45

Langvarig barfrost fører til vannmangel i flere kommuner i Nordland. Også i Gildeskål.

Inntil i dag var Gildeskål og Bodø kommune de eneste kommunene i Salten som ikke hadde rapportert om vannmangel. Men nå har situasjonen endret seg, også i Gildeskål. 

- På grunn av frost er det redusert vann-nivå for Inndyr, Stjernåga, Tøa og Kjøpstad vannverk. Det melder kommunen i dag. 

Bruk lite vann

- Vi ber om at alle abonnenter sjekker at de ikke har rennende vann noen sted og at de bruker så lite vann som mulig. Vi minner også om at frosttapping ikke er tillatt, skriver kommunen på sine hjemmesider. 

Flere kommuner har iverksatt tiltak, for å unngå at de blir helt fri for vann. Januar har vært en unormalt tørr måned med svært lite nedbør i Nord-Norge. På grunn av tørken sliter mange små vannmagasiner med at vannet fryser. Det er årsaken til at mange kommuner nå oppfordrer innbyggerne til å spare på vannet.

Rødøy kommune sliter med dårlig tilsig til vannverkene. De ber derfor alle abonnementer om å spare mest mulig på vannet. 

Meløy kommune melder også om lite vann. På grunn av mye frost er det lavt vannivå i Mølnåga på Reipå/Støtt vannverk. Kommunen ber alle abonnementer sjekke at de ikke har rennende vann noe sted og at de bruker så lite vann som mulig.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.