Grunnleggeren av Klart vi kan-dagan, Nina Høgseth (t.h), kan nok en gang ønske velkommen til ei helg med action i sentrum. Her sammen med Siw-Heidi Lillevik (f.v), Kristine Halvorsen og Hasan Mahana. Alle foto: Eirik Holdal

- Være med på å skape noe

Skrevet av Eirik Holdal
16.07.2020 15:20 - OPPDATERT 20.07.2020 13:03

Startskuddet for årets Klart vi kan-dagan gikk klokken 11 torsdag 16.juli, og Ørnes viste seg fra sin beste side.

Handelsstanden i Ørnes fikk en drømmestart på årets versjon av Klart vi kan-dagan. Glade mennesker, ulike stands og en sol som valgte å spille på lag.

Høydepunkt
Et av de store trekkplastrene under åpningsdagen var muligheten til å få servert gratis lunsj av Handelsstanden. Det var 100 påmeldte, og rundt klokken 12:30 hadde 70 mennesker forsynt seg.


Hyggelige folk
En av personene som har stand under Klart vi kan-dagan er Liv-Hilveig Bergli. Hun selger produkter for Forever Living. Bergli forteller at salget ikke nødvendigvis er den viktigste faktoren for å bli med.

-          Det er nok dager hvor jeg selger bedre enn under Klart vi kan-dagan, men det handler om å være med på det som skjer og sammen skape noe for innbyggerne, understreker Liv-Hilveig.

Liv-Hilveig Bergli selger aloe vera produkter for helse og hud under Klart vi kan-dagan.

Naboen til Liv-Hilveig under helgens arrangement er Snefrid Kristensen. Hun i likhet med Bergli forteller at det sosiale er vel så viktig.

-          Jeg selger selvproduserte dukkeklær. Så det er selvfølgelig gøy å selge ting man har laget, men det er vel så trivelig å treffe folk, smiler Snefrid.

Snefrid Kristensen har hjemmelagde dukkeklær med seg til sentrum denne helgen.

Hjelper mødre i Colombia
En av årets nykommere er Claudia Antonsen fra Colombia som nylig har bosatt seg i kommunen. Hun donerer inntektene til fattige mødre i hjemlandet Colombia.

-          Dette er noe jeg har gjort siden 2014, men for første gang er jeg her på Ørnes. Så langt har det vært en bra start, sier Claudia.

Claudia Antonsen inviterer til fiskekonkurranse, hvor inntektene går til Colombianske mødre i hjemlandet.

Et fast innslag under Klart vi kan-dagan er Mercy Tejada. Hun selger hjemmelagde armbånd, figurer og mye mer.

-          Jeg har troen på en travel helg, og håper at dette blir et bra år, forklarer Mercy.

Mercy Tejada har brukt YouTube for å lære seg de ulike teknikkene som kreves for å lage hjemmelagde armbånd og lignende.

Konkurranser
Energy Gym med Kenneth og Marita Rendal står for aktiviteten under arrangementet. I potten ligger en gratis PT-time med Jesper Hestdahl.

-          Du kan gjette vekten på et traktorhjul, delta i en rockeringkonkurranse eller komme på fredag for å delta i ro-konkurransen, forteller paret.

Familien Rendal er klare til å aktivisere besøkende under årets arrangement.  F.v: Kenneth Rendal, Sophia Rendal, Live Rendal og Marita Rendal.

Hjemmelagde produkter
En fellesnevner for de fleste aktørene under årets arrangement er hjemmelagde produkter. Du finner blant annet skinn fra egne dyr hos Bjørg Midthun. Hjemmelaget syltetøy, brød og kjeksblanding hos Åmnes gård. Du vil også få tilbud på hjemmelagde lefser fra Torfrid Bjærang. Eller skjærfjøler med ulike motiver fra Karl Erik Hansen.

Bjørg Midthun tilbyr både skinn fra sau og geit, og håper at salget vil gå bra denne helgen.

Åmnes Gård har med seg ulike produkter som syltetøy, hjemmelaget kjeksblanding og brød.

Torfrid Bjærang fra Sørfold er tilbake nok gang på Ørnes, og synes det er gøy med Klart vi kan-dagan.

Olga Fomenko selger produkter for sin svigerfar Karl Erik Hansen under arrangementet.

 

Klart vi kan-dagan 16.-18.juli. 
- Torsdag: 12:00-18:00
- Fredag: 10:00-18:00 + Pop-up pub klokken 21:00
- Lørdag: 10:00-15:00 + Klart vi kan-fest på Kulturfabrikken klokken 21:00