Da hallen ble åpnet i 2021 åpnet Wiggo (t.h) banen sammen med Kristian Haubakk fra Sparebank 1 Nord Norge. Foto: Eirik Holdal

Verdens sunneste sport –⁠ unike fasiliteter

- Det er ganske unikt at man har anledning til å spille på så gode baner på Ørnes. Det er ikke mange plasser som har de fasilitetene! sier Wiggo Olsen....


.. og han snakker så klart om squashhallen på Ørnes som sto ferdig bygd i 2021. Siden den gang har hallen vært flittig brukt og nå mener Wiggo det er på tide å få til en medlemsklubb.
- Det er en rimelig stor medlemsmasse av mennesker i Meløy som er registrert for å spille. Men personlig tenker jeg at potensialet er mye større. Jeg håper flere unge ønsker å prøve ut sporten, som jo tross alt er kåret til verdens sunneste av Forbes!

Passer for alle
Squash er en innendørs racketsport som normalt sett er en individuell sport, men som kan spilles to og to. Som verdens sunneste sport fremmes den for sin totale aktivisering av kroppen og lavt skadepotensiale.
- Det er en sport som passer for alle, enten man er 8 eller 78! poengterer Wiggo.
Han er bosatt i Bodø hvor han jobber som flykaptein i Widerøe, men er opprinnelig Ørnes-gutt og har brukt mye fritid og engasjement på squashmiljøet i Meløy. Selv spiller han aktivt squash i både norges – og europacuper.
- Banene på Ørnes holder norgescup-standard og det er helt unikt at man har så gode fasiliteter på en så liten plass, så det syns jeg absolutt man skal utnytte.

Det er godt trykk og mange deltakere når det arrangeres cup på Ørnes. Nå håper Wiggo at enda flere ser potensialet i verdens sunneste sport. Foto: Wiggo Olsen.

Ønsker flere
Squashbanene på Ørnes ble bygd etter initiativ fra lokale ildsjeler og ble finansiert av midler fra Sparebank 1 Nord-Norge, Meløy kommune og ulike aktører i næringslivet. Det har tidligere blitt arrangert både norgescup og romjulscup på Ørnes.
- Sånne turneringer er veldig artig, og det kommer spillere fra rundt om. På romjulscupen kom det folk fra Mo i Rana, Bodø, Mosjøen og Lovund blant annet og alle var imponerte over banene på Ørnes.
 Nå håper Wiggo at flere unge ser potensialet i å drive med squash.
- Hvis det er ønskelig å begynne å spille anbefaler jeg å ta kontakt med lokale spiller som kjenner til reglene og sporten og få de til å gi litt opplæring. Jeg kan virkelig ikke anbefale sporten varmt nok og håper vi får rekruttert enda flere spillere!

 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.