Barnevernsleder i Meløy ber alle om å bry seg litt ekstra i den spesielle tida vi er inne i. Foto: arkiv

Verner om de sårbare

Skrevet av Astrid Berbusmel
06.04.2020 10:45 - OPPDATERT 23.04.2020 08:43

Mange er bekymret for de barna som er ekstra sårbare nå som skoler og barnehager er stengt.

Vi ba barnevernet i Meløy om en statusrapport.
- Arbeidsmengden er overkommelig, vi har ikke fått flere meldinger enn vi bruker å få, sier Bente Sundsfjord som er leder i barnevernstjenesten.

Bry seg litt ekstra
- Nå som skolene og barnehagene er stengt, og nettverket til barna ikke er tilgjengelig, er vi bekymret for de barna som kanskje ikke har det så bra. Vi oppfordrer alle til å bry seg litt ekstra. Er du bekymret for noen, så ta kontakt. Vi kan nås på vakttelefon som er døgnbemannet på tlf 911 09 806 eller barnevernleder på tlf 95871844, sier Sundsfjord.

Følger opp
- Barneverntjenesten holder kontakt med alle familiene vi har tiltak i. De som jobber med tiltak og oppfølging av fosterhjem, har hjemmekontor. Barnevernleder og de som jobber med meldinger og undersøkelser er kontoret på rådhuset hver dag. 
- Hva med samtaler, foregår det på telefon?
- Vi kan møte barn og foresatte så lenge vi følger de generelle smittevernreglene for hygiene. I tilfeller hvor vi er ekstra bekymret drar vi på hjemmebesøk, og blir det noe akuttarbeid rykker vi også ut til dem det gjelder, avslutter Sundsfjord. 

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.