Fylkesrådet ønsker å kutte sommerruta Bodø-Myken-Bodø etter årets sesong. Det vil blant annet berøre turistnæringen på Støtt i Meløy. Foto: arkiv

- Vi trenger et fylkesråd og et fylkesting som bygger opp tilbudene, ikke ned

Ja det er alvorlig, fordi reiselivsnæringa er særdeles viktig for Nordland.


Vi snakker altfor ofte om dem som drar, og i altfor liten grad om dem som kommer. For vi har mye å by på i Nordland. Da er det ekstra viktig at vi legger til rette for de som er avhengige av kollektivtransport.

Sømløse enkle reiser for å gi en god opplevelse av alt det vakre Nordland har å by på. Reiselivsnæringa gjør sin del ved å skape attraktive tilbud, men det er samarbeid som er oppskriften på suksess og det samarbeidet må fylkeskommunen må være med på.

For næringa har behov for stabilitet i rutetilbudene slik at de kan utvikle, etablere og levere et godt tilbud til sine gjester/kunder. De må kunne være sikre på at tilbudet deres er tilgjengelig. Vi kan ikke ha det slik at vi må kjempe for rutetilbudene våre når vi har den geografien vi har i Nordland.

Vi trenger et fylkesråd og et fylkesting som bygger opp tilbudene, ikke ned. Vi trenger alle bidragsytere for å sikre sysselsetting og levende lokalsamfunn.

NB: Dette er leserinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.