Kristian Hammer Olsen, 2. Kandidat Meløy FrP. Foto: privat
Debattinnlegg

Vi trenger flere boliger!

Vi har hatt stort fokus på å skape arbeidsplasser i Meløy, og det er bra.


Vi må i større grad å ta vare på alle slik at de kan videreutvikle seg, og da må våre unge og våre nye tilflyttere ha mulighet for å skaffe bolig.

Vi må heller ikke glemme våre egne som gjerne vil flytte hjemmefra og inn i noe eget for å starte livet sitt.

I dag er du avhengig av å ha kunne spart mye i BsU, eventuelt ha foreldre med mulighet for å kausjonere for deg. Den 04.09.2023 ligger det 20 boliger ute på finn.no for en snittpris på kr 2.385.000, - før tinglysning.

Med stigende rente vil dette bli veldig dyre lån å kunne forsvare hvis man er enslig og eventuelt er lærling. Ikke alle har foreldre som har mulighet for å kausjonere heller. 
Det er også veldig mye å bruke på en bolig hvis man er tilflytter til kommunen og ikke helt vet hvor man skal bosette seg.
Meløy Fremskritts parti vil ha et større samarbeid mellom Meløy kommune og det private næringsliv i å bygge boliger og leiligheter med livsløpsstandard.

Norwegian Crystal sin konkurs er en tragedie som rammer mange familier, men det er klart at hvis utbygging skulle blitt virkelighet, og de økte som forutsatt til 500 ansatte, hvor skulle disse bo? Det er vel for sent å bygge boliger etter folk burde begynt arbeidet sitt? Det bygges nytt smoltanlegg i Kilvik i disse dager. Der trenges det flere ansatte, men vi har knapt boliger til dem som bor i kommunen i dag.

Mange av våre eldre bor stadig lengre hjemme med hjelp fra hjemmesykepleien og pårørende.
Noen av disse blir enslige i sitt livsløp og kan bli ensomme og utrygge i sitt hjem. 
Vi mener at man i felleskap med private kan bygge nye omsorgsboliger slik at disse flotte eldre kan bo å leve trygt i sine hjem. Med større muligheter for sosialt liv

Meløy Fremskritts parti mener at vi er nødt til å skape sterkere samarbeid med private næringsliv, slik at vi i større grad klarer å bygge opp bolig markedet og derigjennom kan få unge mennesker å bli og å flytte til vår vakre kommune.

Kristian Hammer Olsen
2. Kandidat 
Meløy FrP

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.