Ørnes omsorgssenter og andre deler av helse- og omsorgstjenesten har behov for deg som ikke er i jobb som helsepersonell i dag. Du kan melde deg til tjeneste dersom du er pensjonist, student eller om du er helsepersonell i annen stilling. Foto: arkiv

- Vi trenger flere!

Skrevet av Astrid Berbusmel
19.03.2020 08:45 - OPPDATERT 19.03.2020 12:46

Er du alderspensjonist som tidligere har jobbet i omsorg? Da kan du nå melde deg til arbeid uten å tape alderspensjon.

Regjeringen har som et krisetiltak foreslått at inntekt fra frivillig eller beordret arbeid i helsetjenesten, ikke skal medføre avkorting eller bortfall av pensjon.

Utfordrende situasjon
Stenging av barnehager og skoler, ansatte i hjemmekarantene kan gi utfordringer med å få lagt personalkabalen i sykehjem og hjemmetjeneste, og på andre helse-arbeidsplasser. Derfor er det nå bestemt at alderspensjonister kan jobbe uten at det fører til redusert alderspensjon.
- Det er problemer ja, men jeg har ikke full oversikt over alle tjenester, sier Stein Laastad, konstituert kommunalsjef for helse og omsorg.
- Det mest kritiske er hjemmetjenestene og institusjonstjenestene. Vi holder på med en kartlegging av fravær på grunn av sykdom, karantene og på grunn av reise til utlandet.

Behov fremover
- Samtidig er det slik at vi ikke vet hva behovet kan bli i ukene fremover. Derfor oppfordrer vi alderspensjonister til å melde seg til tjeneste.
- Hva med studenter som etter hvert er ferdig med eventuell hjemmekarantene etter å ha vendt hjem fra sine studiesteder?
- De må også gjerne melde seg. Det samme gjelder helsepersonell som er i andre jobber, og som kan ha kapasitet, det er bare å melde seg! Dette sier Gry Berit Alveness i personalavdelingen.
Meløy kommune jobber nå med å opprette et bemanningskontor. Dette skal bistå virksomhetslederne med personell dersom de har behov utover det de har tilgjengelig.

Bruk følgende mailadresse dersom du kan bidra i omsorgstjenesten i tida fremover: koronavik[email protected]

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.