Leder i Meløy Høyre, Egil Sørheim

Viktig at kommunen får en kompensasjon

Skrevet av Hanne Hammernes
12.09.2018 11:57 - OPPDATERT 13.09.2018 11:22

-Det er viktig at kommunene også får en kompensasjon for den jobben de gjør med å legge til rette for havbruksnæringen, sier Egil Sørheim leder Meløy Høyre og Grethe Andersen leder Meløy FRP i en pressemelding som en kommentar til at kommunen nå mottar penger fra Havbruksfondet.

 Grete Andersen, leder i Meløy FrP

Meløy kommune mottar 16,45 millioner fra Havbruksfondet. Havbruksnæringen i Norge har hatt en eventyrlig vekst, og har blitt en særdeles viktig næring langs hele kysten. Kystkommunene gjør en viktig jobb som vertskap og tilrettelegger for næringen, og for å sikre at utviklingen er bærekraftig. Dette gjør kommunene blant annet ved å utarbeide kommuneplaner som bidrar til å gi næringen gode rammevilkår.

Da er det også riktig at kommuner som tilrettelegger for havbruk får ta del i den verdiskapningen som genereres langs kysten, mener lederne i de to lokale partiene.

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.