Line Solhaug, Høyre. Foto: privat
Debattinnlegg

Viktig med mulighet for etablering

Det er dyrt å bygge, tomter er vanskelig å oppdrive noen steder i kommunen, det er viktig at det tilrettelegges for mulighetene til å etablere seg i en startfase.


For litt over et år siden kom jeg, med min familie flyttende til Meløy fra Hammerfest. Vi er en familie på seks, men da eldstemann studerer kom vi fem stykker til Meløy, nærmere bestemt Halsa, grunnen til at vi havnet der, er at min mann er født og oppvokst der. 

På Halsa var vi så heldig at vi hadde en tomt stående å vente på oss. Denne kjøpte vi privat. Vi hadde en plan, når det gjaldt husbygging og arbeid, både for min mann og meg selv. Fra Glomfjord og sørover i kommunen er det to ledige tomter, de to ligger på Halsa. Nordover er det flere ledige tomter, ca.15 stk fra Neverdal til Sandå. 

Det har vært mye snakk om at befolkningen i Meløy må lage flere barn, det er lite barn både i barnehager og på skoler, vi må gjøre det attraktivt å komme flyttende hit og etablere seg. For at unge skal satse på Meløy, når det gjelder etablering og å få barn, må det legges til rette for dette. Det vil si etablering av næring, men det må også bygges gjennomgangsboliger og leiligheter for salg. Og at det tilrettelegges for bygging av boliger. 

Det er dyrt å bygge, tomter er vanskelig å oppdrive noen steder i kommunen, det er viktig at det tilrettelegges for mulighetene til å etablere seg i en startfase. Slik at unge har en sjanse til å etablere seg, slik at de som ønsker å komme hjem får anledning til det, og ikke minst at de blir værende og lager unger her, slik at barnehagene og skolene fylles opp igjen!

Line Solhaug, Høyre

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.