Årets hovedkomite: F.v Tom Sørmeland, Jon- Einar Kristensen, Mette Kolberg, Arnt Håvard Pettersen og Ragnhild Heen Andersen. (Ikke tilstede: Linda Andreassen). Foto: Hilde Kvammen

Vinterfestivalen jubilerer

Skrevet av Rune Meosli
12.03.2019 09:00 - OPPDATERT 13.03.2019 08:02

Til helgen smeller Vinterfestivalen i gang for 20. året på rad i Glomfjord. - Vi er forventningsfulle og håper publikum liker det vi har kokt sammen, sier festivalleder Mette Kolberg.

Hun kan presentere et rikholdig program gjennom den åtte dager lange festivalen.
- Vi starter med markedsdag og mange aktiviteter både i bakken og på torvet på lørdag. Så avsluttes det hele med selveste Stage Dolls på avslutningsdagen!

For barn og unge

Glomfjord Vinterfestival har ønske om å engasjere både gammel og ung, og kan invitere til flere tilstelninger i lavvoen, som om få dager settes opp foran Glomfjord Hotell.
- På markedsdagen ser det ut til å bli finvær og flotte forhold på torvet. Med mange utstillere og aktiviteter blir dette knallbra, tror Mette Kolberg.
Festivalgjengen er veldig stolte og takknemlige for å ha mange sponsorer på laget.
- Uten dem hadde det ikke blitt noe festival, sier Mette Kolberg.

Samarbeid er nøkkelen

Lunsj for både pensjonister og barnehagebarn står på programmet neste uke. Dette i samarbeid med kulturkontoret og Meløy videregående skole i Glomfjord. I tillegg nevnes det kostymetog, barnedisco,  ungdomsdisco, quiz og fyrverkeri.
Regnværsperioden for litt siden er glemt, og leder for Glomfjord Alpinsenter Hans Ove Horsberg Hagen er full av optimisme på anleggets vegne.
- Vi har hatt ei knallhelg, med åpning av stolheis og flotte forhold i bakkene. Vi gleder oss til festival og har arrangementer og langåpent alpinsenter, sier han.

Fjellet lokker

Glomfjord IL steller i stand skileik og aktiviteter for store og små på øvre stasjon nå på søndag. Så er det gledelig å registrere at Skihytta på fjellet er re-åpnet.
- Vi vil ha åpent her når stolheisen går. Vi har malt, ryddet og stelt litt i hytta, sier Anne Marit Olsen, Randi Tinnan og Line Peggy Pedersen.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.