Mellom bergene ligger det nye lagerbygget trygt på værutsatte Myken. Her skal whiskyen modnes i det spesielle klimaet langt ute i havet. Foto: Astrid Berbusmel

Whiskykatedralen er snart klar

Skrevet av Astrid Berbusmel
10.09.2020 10:00 - OPPDATERT 11.09.2020 15:02

Mellom bergene på Myken bygges nå et lagerbygg, kalt Whiskykatedralen.

- Vi er i ferd med å vokse oss ut av lokalet vi har nå, sier Roar Larsen, daglig leder på Myken destilleri. 

Det er virkelig katedralaktig inne i det store lageret.

- I det nye lageret vil whiskyen modne på eikefat under nordlys og midnattssol, og klimaet her ute vil påvirke det levende og pustende treverket, og bidra til å sette særpreg på whiskyen vår. Lageret er tilpasset de store tønnene, og noe av katedralen vil inneholde møterom, kanskje veksthus, vi kan ha konserter og smakinger. 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.